KPK:lla eniten lisenssejä Kainuussa

22.7.2014

Kajaanin Pallokerholla on Kainuun seuroista eniten lisenssipelaajia ja -tuomareita tällä kaudella. Seuran nimissä on lunastettu kaikkiaan 151 lisenssiä. Sotkamon Jymy-Pesiksellä on rekisteröityjä pelaajia ja tuomareita 129, Kuhmon Kiva-Pesiksellä kolmanneksi suurimpana seurana 47.

KPK:n ja Kiva-Pesiksen lisenssimääriä nostavat pesiskoululaisten pesispassien lunastus. KPK:n lisenssimäärässä pesispassilaisia on kolmasosa, Kiva-Pesiksellä pääosa sillä seuralla on ei ole yhtään sarjajoukkuetta eikä tätä varten rekisteröityä pelaajaa.

Yhteensä kuusi seuraa on rekisteröinyt pelaajansa lunastamalla lisenssin, pesiskoulupassin tai harrastepesispassin. Lisäksi Kainuun pesistuomareilla on viisi T-lisenssiä.

Lisenssin lunastaneita on Kainuussa on kaikkiaan 416, joten muutama vuosi sitten tavoitteeksi asetettu 500 rekisteröidyn harrastajan tavoite on kaukana. Kehitystä on hidastanut joukkuemäärien putoaminen mm. Kajaanissa ja Kuhmossa, mutta myös  lady- ja äijäpesiksen supistuminen ja tätä kautta harrastepesispassien vähäisyys.

Rekisteröityjen pesäpalloilijoiden määrä seuroittain (tilanne 20.7.)

1. Kajaanin Pallokerho 151

2. Kainuun pesistuomarit 5

3. Kuhmon Kiva-Pesis 47

4. Sotkamon Jymy-Pesis 129

5. Sotkamon urheiluseura KMV 7

6. Suomussalmen Rasti 36

7. Vuokatin Veto 41

= yhteensä 416

Lisäksi Paltamon Urheilijat pyörittää pesiskoulua, mutta ei ole rekisteröinyt harrastajiaan. Myös Ristijärvellä pyörii harrastepesistoiminta.