Pesisvalmennus.fi-sivusto avattu: koulutus- ja valmennustieto yhdestä osoitteesta

20.10.2014

Pesäpallon koulutus- ja valmennustietoa kootaan jatkossa yhden osoitteen alle. Uusi pesisvalmennus.fi-sivusto seuraa urheilijan polkua ja viitoittaa tietä huipulle. Rinnalla kulkee pesisnet.fi-osoitteeseen avattu materiaalipankki. Esillä on kuvien ja videoiden muodossa perustekniikoita, virikkeitä harjoittelun monipuolistamiseksi sekä vinkkejä omatoimiseen harjoitteluun.

Pesisvalmennus-sivusto tarjoaa runsaasti hyödyllisesti tietoa urheilijoille itselleen, valmentajille, urheilevien lasten vanhemmille ja ylipäätään kaikille kiinnostuneille. Keskiössä ovat urheilijan ja valmentajan polut. Sivuilta löydät tietoa urheilu-uran ja opiskelun yhdistämisestä, akatemiatoiminnasta sekä valmennuskeskusjoukkueista. Lajinkehittämistyöt sekä ammattikorkeakoulujen ja yliopistojen lopputyöt kootaan helposti saataville. Esittelyssä ovat neljä pesäpallon valmennuskeskusta Kuortaneella, Savonlinnassa (Tanhuvaara), Tampereella (Varala) ja Vuokatissa.

– Tavoite on nostaa pesäpallon parissa tehtävä koulutus- ja valmennustyö näkyväksi. Uusien sivustojen avaaminen on lähtölaukaus, josta on hyvä kiihdyttää vauhtia ja jatkaa kehitystyötä, valmennuskeskusvalmentaja Mikko Huotari sanoo.

– Itse näen edessä suuria mahdollisuuksia. Laitetaan hyvät ideat kiertoon, hyödynnetään ja parannellaan niitä sekä keksitään kokonaan uusia, Huotari jatkaa.

Pesisvalmennus.fi-etusivulle on koottu viisi kuvaa ja pointtia. Huotari muistuttaa, että pesäpallo on paljon muutakin kuin pallon lyömistä, heittämistä ja kiinniottamista.

– Koulutus- ja valmennusryhmässä mietimme, millainen peli pesäpallo on vuonna 2014. Syntyi viisi kokonaisuutta, joihin liittyviä ominaisuuksia huippu-urheilijalta vaaditaan. Yksilön luonne ja kunnianhimo, lajitaidot, pelitaito, fysiikka sekä joukkuetaidot ovat näkyvästi esillä sivustolla.

Materiaalipankkia on koottu Niina Rinkisen johdolla pesisnet.fi-sivustolle, jonka extranet-osiota pääsevät käyttämään Pesäpalloliiton koulutuksiin osallistuneet valmentajat. Kaikille avoimeltakin sivustolta löytyy tukku hyödyllisiä vinkkejä harjoitteluun.

– Pesisnet.fi-sivustolle on koottu hyvä paketti lajitekniikoita, pesäpallon lajitaktiikkaa sekä erilaisia tukiharjoitteita. Sivustoa päivitetään kaiken aikaa ja uusia ideoita otetaan vastaan. Suosittelen valmentajia tutustumaan materiaaliin ja jakamaan tietoa eteenpäin. Ideat ovat käyttökelpoisia eri tilanteissa joukkueen harjoituksista pihapeleihin, Huotari sanoo.

Kahta uutta koulutussivustoa täydentää monipuoliseen liikuntaan keskittynyt 105 pesäpallo-onnistumista -materiaali. Erityisesti opettajille suunnattu paketti on käyttökelpoinen myös pesiskouluissa, juniorijoukkueiden harjoituksissa ja muutenkin seuratoiminnassa.

Pesäpallon koulutus- ja valmennussivustot

www.pesisvalmennus.fi –  Suuntana Superpesis!

http://105onnistumista.net – Opi motoriset perustaidot onnistumisten kautta!