KPK:n naiset superpesikseen!

26.7.2015


Kainuulainen naispesäpallo palaa yhden välivuoden jälkeen pääsarjaan.

Tämä varmistui sunnuntaina, kun KPK voitti kotiottelussaan Mynämäen Vesan puhtaasti jaksoin 2-0 (5-2, 8-2). KPK:n ja Vuokatin Vedon pelaajista koottu yhteinen joukkue karkasi voitolla 11 pisteen sarjajohtoon ja muilta tavoittamattomiin, kun jäljellä on vielä kolme sarjakierrosta.

KPK on kulkenut ykköspesiksen piikkipaikkalla koko kauden, joten sarjavoitto ja nousu olivat jo pitkään ennakoitavissa. Nyt se on virallisestikin varmaa.


KPK:n sankarit sunnuntain kotiottelussa olivat viisi juoksua lyönyt jokeri Reeta Liuski, etukentällä tuhoa tehnyt sieppari sieppari Riikka Lukkari ja lukkarina tolpillaan vastustajan lyöntipelin hyydyttänyt Reeta Korhonen.


Joukkueen valttina oli kuitenkin ennen kaikkea tasaisuus. Juoksuja löi seitsemän ja toi kahdeksan pelaajaa. KPK voittikin ottelun kolmostilanteet 26-8.


Kajaanissa on pelattu superpesistä edellisen kerran 1999-2001, jolloin Kajaanin ja Sotkamon pelaajista koottu Kajaanin Hymyn joukkue siirtyi Sotkamosta ensimmäisen kauden jälkeen heinäkuussa 2000 Kajaanin. Ensimmäinen superpesisottelu uudella tekonurmella oli 1.7. 2000 pelattu Hymy-Pori.


Ykköspesiksessä on jäljellä vielä kolme kierrosta. KPK pelaa ensi lauantaina vierasottelun Hämeenlinnassa ja sunnuntaina Köyliössä. Sarja päättyy lauantaina 8.8. upeasti kotikentällä ottelulla Viinijärveä vastaan.


KPK:n joukkue sunnuntain ottelussa: 1) Laura Karjalainen, 2) Krista Fomin, 3) Tiia Kääriäinen, 4) Iina Lehtinen, 5) Saana Sumen, 6) Riikka Lukkari, 7) Jenna Siira, 8) Reeta Korhonen, 9) Iiris Huotari. Jokerit: Reeta Liuski, Amanda Löfgren ja Inka Ronkainen.
Pelinjohtajat: Saku Komulainen ja Sanni Sirviö.

 

http://www.kainuunsanomat.fi/kainuun-sanomat/urheilu/kajaanin-pallokerho-varmisti-nousun-naisten-superpesikseen/

 

http://www.pesis.fi/?x21605=18003514

 

http://www.pesistulokset.fi/cgi-bin/tilastot/kooste2.py?data=26-4-1