KPK/Jymy-juniorit nousivat suomensarjaan

28.8.2015

Kainuulainen miespesäpallo sai ensi kaudeksi toisen suomensarjan joukkueen, kun KPK/Jymy-juniorit voittivat Kiteen Pallon toisessa finaalissa ja ratkaisivat nousukarsinnat suoraan otteluvoitoin 2-0. Kiteellä keskiviikkona pelattu ottelu ratkesi supervuoroparissa, kuten ensimmäinen ottelu Kajaanissa sunnuntaina. Juoksut olivat nyt nahkean alun jälkeen 2-5, 10-2, 4-0.

KPK:n ja SoJyn pääasiassa B-pojista koostuvan joukkueen parhaina palkittiin lyöjäjokeri Roope Haapsalo (löi 1+7 juoksua) ja Leevi Kaipainen ( toi 4 4 juoksua).

KPK/Jymy-juniorit pelasi maakuntasarjassa yhteensä 12 ottelua ja voitti niistä 11. Ainut tappio tuli Suomussalmella Rastille. Nousukarsinnoissa joukkue löi ensin Joensuun Mailan ja sitten finaaliotteluissa kahdesti Kiteen Pallon eli voitti kesän 15 ottelustaan 14.

KPK/Jymy-juniorien joukkueessa Kiteellä pelasivat lukkarina Sami Repo, etukentällä Leevi Kaipainen ja Juuso Väisänen, polttolinjassa Olli Immonen, Eetu Heikkinen, Valtteri Piirainen ja Sami Rautiainen sekä koppareina Aleksi Huotari ja Antti Pykäläinen. Jokerit olivat Roope Haapsalo, Arttu Jurvakainen ja Lasse Tertsunen. Heidän lisäkseen joukkueessa ovat pelanneet Olli Korhonen ja Aleksi Moilanen.

Pelinjohtajana toimi Juuso Hyvönen ja kakkospelinjohtajana Kiteellä Kalle-Tapio Huusko. Sotkamossa pelaajien valmentamisesta on vastannut Jussi-Pekka Tanskanen ja Kajaanissa Jorma Säkkinen. Jymyn kasvatteja joukkueessa on kuusi, KPK:n kasvatteja seitsemän ja lukkarina toiminut Sami Repo tuli joukkueeseen Loimaalta.