Kainuun Pesikselle uusi seuratoiminnan kehittäjä

18.9.2015

Kainuun Pesis on palkannut opetusministeriöltä saadun hanketuen turvin pesäpallon seuratoiminnan kehittäjän. Tehtävään on valittu 15 hakijasta oululainen, mutta Kajaanin Pallokerhon pesäpallokoulussa aikoinaan pesisoppinsa saanut Teemu Huhtakangas.

Huhtakangas on 23-vuotias viittä vaille valmis liikunnanohjaaja. Hän on kotoisin Oulusta, mutta asuu ja opiskelee Kajaanissa. Hän on saavuttanut pelaajaurallaan SM-hopeaa Oulun Lipon B-pojissa ja SM-kultaa Sotkamon Jymyn A-pojissa. Viimeiset kaksi kautta hän on pelannut ykköspesistä Ylivieskan Kuulassa.

Seuratoiminnan kehittäminen on Huhtakankaalle jo tuttua. Hän suoritti AMK-opiskelujensa pakollisen työharjoittelun kaksi vuotta sitten KPK:n valmennuspäällikkönä organisoiden seuran nuorten harjoitustoimintaa, kouluttamalla ohjaajia ja vetämällä itsekin nuorten ryhmiä.  Monet seuratoimijat tulivat tätä kautta tutuiksi.

Huhtakangas hoitaa syyskauden seurakehittäjän tehtävää loppusuoralla olevien opiskelujensa rinnalla osa-aikaisena ja vuodenvaihteesta lähtien päätoimisesti.

Työpiste sijaitsee Kajaanissa Kainuun Liikunnan tiloissa, mutta hankkeeseen kuuluu kiertää kainuulaisia seuroja ja auttaa niitä niin toiminnan suunnittelussa kuin suunnitelmien toteutuksessakin. Tavoitteena on tarjota seurojen ohjaajille ja vetäjille valmentajakoulutusta, pitää malliharjoituksia ja järjestää jo talvikaudella Kajaanin pallohallissa ns. matalan kynnyksen pienpeliturnauksia. Täysmittaisen pesiskentän sisällään pitävä pallohalli saa lokakuussa uuden tekonurmipinnan.

Kainuulaiset pesisseurat osallistuvat 2-vuotisen hankkeen kustannuksiin. Hankkeen tavoitteena on lisätä pesisharrastusta lajin nykyisissä seuroissa ja viedä pesäpallo niihinkin Kainuun kuntiin, joissa kansallispeliä ei tällä hetkellä pelata. Mm. matalan kynnyksen pesisturnauksia järjestämällä ja ohjaajien osaamista lisäämällä tavoitteena on nostaa Kainuun pesiskoululaisten määrä 350 tytöstä ja pojasta 500:een.

Seurakehittäjän tehtävään haki kaikkiaan 15 henkilöä, mm. naisten ja miesten superpesispelaajia ja liikunnanohjaajia- ja -opettajia. Valinnan suoritti hankkeen johtoryhmä, johon kuuluvat Tuomas Karjalainen Kainuun Liikunta, Mikko Kuosmanen Sotkamon SuperJymy, Erkki Oikarinen Kuhmon Kiva Pesis  ja Jorma Säkkinen Kainuun Pesis.

Henkilötiedot:

Teemu Huhtakangas

23-vuotias liikunnanohjaajaopiskelija

Pelaajaura: A-pojat SM-kulta SoJy, B-pojat SM-hopea Lippo, ykköspesistä Ylivieska, Sotkamo ja Oulujoen Kiekko

Juniorien pesisvalmentajatutkinto

Työpiste: Kainuun Liikunnan toimisto Kisatie 28 Kajaani