Kainuun Pesis palkitsi parhaina Laura Karjalaisen ja Toni Kohosen

4.11.2015

KPK:n Laura Karjalainen (vas.), Marita Kokkonen, Saila Berg ja Saku Komulainen ja SoJyn Pasi Rautiainen, Mauri Reinikka ja Tommi Schroderus saivat päättyneen kauden ansioistaan palkinnon Kainuun Pesiksen syysparlamentissa Kajaanissa.

Kajaanilainen Laura Karjalainen oli kauden paras naispelaaja ja sotkamolainen Toni Kohonen paras miespelaaja, kun Kainuun Pesis palkitsi alueensa parhaita syysparlamentissaan Kajaanissa. Pesäpalloliiton tervehdyksen kainuulaiselle pesisväelle toi toiminnanjohtaja Arto Ojaniemi.

Laura Karjalainen oli Kajaanin Pallokerho naisten ykköspesisjoukkueen kantavia voimia, kun joukkue taisteli sarjatulokkaana itsensä ensi kauden superpesikseen. Hänet palkittiin koko sarjan parhaana pelaajana.

Toni Kohonen puolestaan rikkoi Sotkamon SuperJymyn lukkarina sarjan ennätyksiä ja palkittiin myös valtakunnallisesti niin ulkopeliansioistaan kuin historiallisesta 19. Itä-Länsi-ottelustaan.

Kainuun Pesis muisti palkinnoilla myös nuoria pelaajia, valmentajia, tuomareita ja muita toimijoita.

Parhaat junioripelaajat olivat KPK:n B-tyttöjen SM-hopeamitalisti Iina Lehtinen ja poikapelaaja Jymyn superpesisjoukkueen tulokas Veikko Vartiainen.

Valmentajapalkinnot pokkasivat Jymyn valmentaja-pelinjohtaja Mikko Korhonen ja KPK:n naisten ja B-tyttöjen vetäjä Saku Komulainen. Vuoden joukkueet olivat Jymyn miesten superpesisjoukkue ja KPK:n B-tyttöjen SM-hopeajoukkue.

Syysparlamenttiin osallistunut toiminnanjohtaja Arto Ojaniemi kertoi huolestuneena lisenssimäärien laskusta ja sen syistä. Etenkin poikien sarjoissa joukkueet ovat vähentyneet. Syynä tähän on mm. eri seurojen pelaajien yhdistäminen yhdeksi joukkueeksi, millä tavoitellaan menestystä leireillä ja SM-sarjassa jopa 12- ja 14-vuotiaiden sarjoissa.

Syysparlamentin jälkeen pidetyssä Kainuun Pesiksen syyskokouksessa yhdistyksen puheenjohtajaksi vuosiksi 2016-2017 valittiin KPK:n puheenjohtaja Jorma Säkkinen ja jäseniksi SoJyn Mirja-Maija Hakolampi ja KPK:n nuorisotuomarikouluttaja Saila Berg. Johtokunnassa jatkavat Juuso Hyvönen SoJy ja Erkki Oikarinen Kuhmon Kiva Pesis.

Palkitut:

Paras naispelaaja: Laura Karjalainen KPK

Paras miespelaaja: Toni Kohonen SoJy

Paras tyttöpelaaja: Iina Lehtinen KPK B-tytöt

Paras poikapelaaja: Veikko Vartiainen SoJy superpesis

Ikämies: Jouni Korhonen KMV Sotkamo

Harrastepesis: Marita Kokkonen KPK ladyt

Tuomari: Saila Berg KPK

Tyttötuomari: Jonna Moilanen KPK

Poikatuomari: Jere Heikkinen SoJy

Pelinjohtaja/valmentaja: Mikko Korhonen SoJy superpesis

Nuorten pelinjohtaja/valmentaja: Saku Komulainen KPK B-tytöt