Kainuun Pesiksen JPVT-koulutuksessa paljon osanottajia

22.12.2015

Kainuun Pesiksen JPVT-koulutuksen ensimmäisen osan kaikki osanottajat olivat tyttövetäjiä.

Kainuun Pesis aloitti neljän vuoden tauon jälkeen oman Juniorien pesisvalmentajien koulutuksen Kajaanissa 19.12. Kysyntää tyttöjen ja poikien valmentajien koulutuksella selvästi oli, sillä kolmiosaisen kurssituksen aloitti kaikkiaan 17 nuorta, 15 Kajaanin Pallokerhosta ja 2 Sotkamon Jymystä.

Kainuun Pesis järjestää JPVT-koulutuksen Opetusministeriöltä saamansa seuratoiminnan kehittämishankkeen rahoituksen turvin ja mahdollisimman pienellä osanottomaksulla. Ensimmäiseltä jaksolta ei peritty maksua ollenkaan.

JPVT-koulutus järjestetään kolmessa osassa, 6-7 tuntia päivässä. Ensimmäisen osan teemana oli nuorten fysiikkavalmennus. Asiaan paneuduttiin sekä teoriassa että käytännössä niin, että kurssilaiset itse joutuivat suunnittelemaan ja vetämään käytännön harjoituksia.

Toinen päivän jakso järjestetään lauantaina 6.2.  teemalla pesäpallon taitoharjoittelu. Kolmas, maalis-huhtikuussa järjestettävä päivä on taktiikka- ja pelinjohtopäivä.

Kouluttajana toimii Kainuun Pesiksen valmentajakouluttaja Saku Komulainen.

Uusien juniorivalmentajien koulutus Kainuun jokaiseen pesisseuraan on yksi OPM:n rahoittaman seuratoiminnan kehittämishankkeen keskeisiä suunnitelmia. Tavoitteena on kouluttaa kahden vuoden aikana 20-30 uutta tyttö- ja poikavetäjää.

Kainuun Pesis on käynnistänyt myös seuratason koulutuksen. Seurakehittäjä Teemu Huhtakangas käynnisti Kuhmossa nuorten harjoitustoiminnan ja veti malliharjoituksia mm. KPK:n pesiskerhossa.