KPK:n naisten joukkue vuoden joukkue Kainuussa

23.1.2016

Vuoden joukkue-palkinnot Kainuun Liikunnan palkintogaalassa Kajaanissa pokkasivat KPK:n ykköspesisjoukkueen edustajina Iina Lehtinen (vas.), Laura Karjalainen, Tiia Kääriäinen ja valmentaja-pelinjohtaja Saku Komulainen.
Vuoden joukkue-palkinnot Kainuun Liikunnan palkintogaalassa Kajaanissa pokkasivat KPK:n ykköspesisjoukkueen edustajina Iina Lehtinen (vas.), Laura Karjalainen, Tiia Kääriäinen ja valmentaja-pelinjohtaja Saku Komulainen.

Sarjatulokkaana hämmästyttävän hienon kauden pelannut ja ykköspesiksen ylivoimaisesti voittanut ja superpesikseen noussut Kajaanin Pallokerhon naisten joukkue palkittiin vuoden kainuulaisena joukkueena Kainuun Liikunnan vuoden parhaiden palkintogaalassa Kajaanissa perjantaina.

Vuoden joukkue-kunniakirjan ja ruusut pokkasivat joukkueen edustajina kapteenit Tiia Kääriäinen, Laura Karjalainen ja Iina Lehtinen sekä valmentaja-pelinjohtaja Saku Komulainen.
 

KPK:n naisten edellisvuoden suomensarjan joukkueen ja superista luopuneen Vuokatin pelaajista koottu joukkue pelasi yhtä vaille täydellisen ykköspesiskauden. Joukkue teki sarjassa eniten ja antoi vähiten juoksuja, 22 ottelussaan se jäi vain yhdessä ottelussa pisteittä ja hävisi ainoastaan kaksi vierasottelua.
 

Tuo yhtä vaille täydellinen kausi oli naisten ykköspesiksen kaikkien aikojen piste-ennätyksen jääminen rikkomatta. KPK jäi 55 pisteellään vain yhden pisteen päähän Lappeenrannan Pesä-Ysien kaikkien aikojen ennätyksestä vuodelta 2001.
 

KPK:n joukkueesta on jo aikaisemmin palkittu Laura Karjalainen ykkössarjan parhaana pelaajana ja Saku Komulainen vuoden valmentaja-pelinjohtajana. Karjalainen voitti sarjan etenijätilaston.
 

Vuuoden joukkueurheilijana Kainuun gaalassa palkittiin SuperJymyn Toni Kohonen, joka viime jälkeen palkittiin Superpesiksen vuoden pelaajana ja lukkarina, nyt jo 12. kerran peräkkäin.
 

KPK:n naisten joukkue on valmistautunut ensi kesän superpesikseen tiiviisti jo lokakuusta lähtien. Ensimmäiset halliottelunsa se pelaa sunnuntaina 31.1. nuorten ryhmällä Siilinjärven Pesistä ja sunnuntaina 7.2. edustusjoukkueella Viinijärven Urheilijoita vastaan. Molemmat ottelut pelataan Kajaanin pallohallissa, joka sai syksyllä uuden tekonurmikentän.
 

Talvikauden kovin tulikoe on edessä 13.2. Lapualla, missä KPK kohtaa SM-hallisarjan alkulohkon ottelussa viime kauden Suomen mestarin eli Virkiän ja tulevan paikallispelivastustajansa Kempeleen Kirin.