Kainuun pesiskoululaisten juhlaa Kajaanissa

29.6.2016

Välillä pelaaminen väsyttääkin.
Tästä se pystymailalyönti lähtee!
Iloisin mielin valmiina aloittamaan ottelu.

Kainuun Pesiksen ja Kajaanin Pallokerhon yhteistyössä järjestämä Kainuun pesiskoululaisten turnaus toi keskiviikkona Kajaanin liikuntapuistoon 70 alle 14-vuotiasta tyttöä ja poikaa.

Kesän toinen pesiskouluturnaus kokosi Kajaaniin lähes kaikkien toimivien pesiskoulujen eli Kajaanin, Kuhmon, Paltamon, Sotkamon ja Suomussalmen tytöt ja pojat.

Turnauksessa ei pelattu seura vastaan seura, vaan pelaajat jaettiin iän ja taitotason perusteella yhteisiin joukkueisiin. Samassa joukkueessa pelasi Kajaanin, Suomussalmen ja Sotkamon tyttöjä ja poikia. Tavoitteena oli saada tasaisia otteluja ja saman ikäluokan pelaajat tutustumaan toisiinsa.

Myös pesiskouluohjaajat peluuttivat muitakin kuin omia valmennettaviaan ja näkivät näin eri seurojen pesiskoululaisten osaamisen ja erot.

Kuhmossa ensimmäisen kerran kokeiltu seurakehittäjä Teemu Huhtakankaan aloitteesta rakennettu malli oli toimiva. Vaikka esimerkiksi Suomussalmelta tuli Kajaaniin pesiskoululaisia vajaa joukkueellinen, kaikki pääsivät pelaamaan, kun täydennystä saatiin toisen seuran pesiskoululaisista.

Liikuntapuistossa pelattiin päivän aikana kaikkiaan seitsemän ottelua, joten jokainen pääsi pelaamaan vähintään kahdessa pelissä. Vaikka päivästä tuli vähän pitkä ja lämpimän sään vuoksi uuvuttava, onnistumisen elämyksiä tuli runsaasti ja riemua riitti.

Liikuntapuiston hiekkanurmialueella kahdella kentällä pelatun turnauksen tuomaritehtävät hoitivat talkoilla KPK:n C-tytöt.

Seuraava turnaus järjestetään 13.7. Paltamossa ja kaksi viimeistä heinä-elokuun vaihteessa Suomussalmella ja Sotkamossa.