Sotkamon ikämiehille SM-hopeaa

18.8.2016

Kainuulaisen pesäpallon ensimmäinen SM-mitali tällä kaudella on SM-hopea. Sen saavuttivat Sotkamon yli 35-vuotiaat ikämiehet Savossa pelatussa 13 joukkueen turnauksessa.

SM-turnaukseen seuranimellä Sotkamon urheiluseura KMV eli Kovien Miesten Veljeskunta osallistunut joukkue puolusti kolmea peräkkäistä Suomen mestaruutta. Joukkue koostui Sotkamon vanhoista superpesispelaajista. Hopeajoukkueessa pelasivat mm. Marko Kähkönen, Jimi Heikkinen, Anssi Raitala, Mikko Närhi ja Mika Kilpeläinen, Sotkamon nykyinen kunnanjohtaja. Täydennyksenä olivat Kajaanin Pallokerhon Tommi Kinnunen ja Riihimäen Jyrki Borenius sekä pelinjohtajana kajaanilainen Harri Tegelberg.

Joukkue voitti Leppävirralla pelatussa alkulohkossaan Joensuun 12-2 ja Siilinjärven 12-0 sekä toisen päivän välieräottelussa Varkaudessa Seinäjoen 7-2. Finaalissa Helsingin Puna-Mustat oli kuitenkin parempi juoksuin 9-1. Mestaruus oli PuMun ensimmäinen.

SM-pronssia sarjassa sai Nurmon Jymy voitettuaan takavuosien hallitsijan, Team Atrian Seinäjoelta 4-2.

Sotkamon SM-hopeajoukkue loppuottelun lyöntijärjestyksessä: Jyrki Borenius, Janne Väisänen, Anssi Raitala, Jimi Heikkinen, Heikki Immonen, Tommi Kinnunen, Marko Kähkönen, Arto Malinen, Jouni Korhonen, MIkko Närhi, Mika Kilpeläinen, Timo Heikkinen, Petri Pieviläinen.

Pelinjohtaja: Harri Tegelberg.