Syysparlamentti pidettiin Vuokatissa

10.11.2007


Viime viikon lauantaina pidettiin Kainuun Pesiksen perinteinen syysparlamentti. Tämän vuotinen syysparlamentti järjestettiin Vuokatissa. Tilaisuudessa palkittiin kauden parhaita ja pohdittiin tulevaisuuden haasteita.

Kainuun Pesis palkitsi parhaat

Kainuun  Pesis palkitsi syysparlamentissaan Vuokatissa kauden parhaat pelaajat, pelinjohtajat ja tuomarit. 

Tänä syksynä Pesis palkitsi poikkeuksellisesti pelaajista vain Kajaanin Pallokerhon Salla Kilpeläisen ja Sotkamon Jymyn Lauri Kivisen, parhaan tyttö- ja poikapelaajan. Parasta naista ja parasta miestä ei valittu eikä palkittu, koska he ovat saaneet jo palkinnot oman seuransa, Superpesiksen ja Pesäpalloliiton kauden parhaiden palkitsemistilaisuudessa. 

Jatkossakin Kainuun Pesiksen tavoitteena on muistaa entistä enemmän nuoria, seuraväkeä ja muita toimijoita, joiden työpanos usein omassa seurassa jää vaille riittävää huomiota ja muistamista. 

Kainuun pesisparlamentin vieraina olivat Pesäpalloliiton puheenjohtaja Unto Väisänen ja Pohjois-Suomen Pesiksen toiminnanjohtaja Kimmo Hirsilä. He esittelivät Pesäpalloliiton suunnitelmia uudesta alueorganisaatiosta. Liiton tavoitteena on yhdistää maakuntien resursseja ja keskittää panostustaan suuremmille alueyksiköille. Jos Pesäpalloliiton liittokokous 25.11. Seinäjoella hyväksyy suunnitelmat, ensi vuoden alussa aloittavat pilottihankkeina Itä-Suomen Pesis ja Kainuun, Keski-Pohjanmaan ja Pohjois-Suomen yhteinen ns. puolen pesis. Jatkossa samanlaisia yhteistyöalueita on tarkoitus kootta muuallekin päin Suomea, jos kokeilut pilottihankkeista ovat hyvät. 

Uuden aluehallinnon tavoitteena on tukea alueensa seuroja entistä enemmän mm. koulutuksessa, seuratyössä ja tiedonvälityksessä. Alue saa oman toimensa ohella työskentelevän aluekouluttajan hoitamaan mm. ohjaaja- ja valmentajakoulutusta, joka on pesäpalloliikkeessä ollut hoitamaton työsarka kymmenkunta vuotta. Koulutusta johtaa Pesäpalloliitossa 15.11. työnsä aloittava koulutuspäällikkö Risto Ojanperä. 

Aluehallinnon malli ja rahoitus puhuttivat syysparlamentin osanottajia pitkään ja perusteellisesti, olihan paikalla viiden eri seuran edustus. Aikaisemmista tiedoista poiketen Pesäpalloliitto on siirtämässä maakunnallisille organisaatioille tähän asti antamansa taloudellisen tuen kokonaan uudelle aluahallinnolle. Tähän asti maakunnissa on ollut se käsitys, että liitto pystyy ohjaamaan aluehallintoon uusia resursseja ja uutta rahaa, ja maakunnat saavat edelleen mm. lisensseistä tulevan palautteen käyttöönsä, riippuvathan liitonkin saamat lisenssipalautukset siitä, miten paljon maakunnissa ja seuroissa kilpailutoimintaa pystytään järjestämään. 

Pitkän keskusten aikana parlamentissa tuli selväksi, että niin Kainuun Pesis kuin Keski-Pohjanmaan Pesiskin jatkavat omaa toimintaansa, ovathan ne rekisteröityjä yhdistyksiä, ja vastaavat edelleen mm. alueen nuorten sarjojen ja tuomarikoulutuksen järjestämisestä. 

Kainuun Pesiksen henkilövalinnat ja talousarvion käsittely siirrettiin tammikuun puoleen väliin mennessä pidettävään pesisseurojen johtohenkilöiden yhteiseen palaveriin, ns. jatkovuosikokoukseen.

Palkitut vuonna 2007

Palkinnot jaettiin syysparlamentin yhteydessä lauantaina 10.11. Vuokatissa.

 

Vuoden poikapelaaja:

Lauri Kivinen

Sotkamon Jymy

 

Vuoden tyttöpelaaja:

Salla Kilpeläinen

Kajaanin Pallokerho

 

Vuoden valmentaja:

Pentti Määttä

Kajaanin Pallokerho

 

Vuoden pelinjohtaja:

Mikko Kuosmanen

Sotkamon Jymy

 

Pesiskouluvetäjät:

Matti Kähkönen

Kuhmon Kiva-Pesis

 

 

Mikko Piirainen

Kuhmon Kiva-Pesis

 

Vuoden tuomari:

Aleksi Kortelainen

Kajaani

 

Vuoden nuorisotuomarit:

Paavo Haverinen

Kajaanin Pallokerho

 

 

Janne Seppänen

Suomussalmen Rasti

 

Vuoden nousija:

Suomussalmen Rasti 

 

Miesten joukkueen

nousu maakuntasarjasta

suomensarjaan

 

Kainuun piirin mestarit:

Sotkamon Jymy

C-pojat

 

 

Sotkamon Jymy

D-pojat

 

 

Sotkamon Jymy

E-pojat

 

 

Sotkamon Jymy

D-tytöt

 

 

Sotkamon Jymy

E-tytöt

 

Nuorten tekniikkakilpailun

seuramestaruus:

 

Sotkamon Jymy