Aleksi Kortelainen tuomariksi miesten superpesikseen

22.11.2007

Kainuun Pesiksen vuoden tuomarina palkitsema kajaanilainen Aleksi Kortelainen on valittu ainoana uutena ja sarjan nuorimpana tuomarina miesten superpesikseen kaudelle 2008. Miesten superpesiksessä on ensi kaudella yhteensä 29 päätuomaria ja syöttötuomaria.

Kortelainen on kotoisin Nurmeksesta, mutta on viime vuodet opiskellut Kajaanin opettajankoulutuslaitoksessa. Tällä hetkellä hän toimii luokanopettajana Sonkajärvellä.

Kortelainen vihelsi päättyneellä kaudella miesten ykköspesistä ja naisten superpesistä. Pesäpalloliitto palkitsi hänet kauden päätteeksi ykköspesiksen kauden parhaana tuomarina. Tuomaroinnin ohessa hän on toiminut viime vuodet Kainuun Pesiksen maakunnallisena tuomarikouluttajana.

Kortelaisen parina syöttötuomarina toimii Mikko Meriläinen, hänkin kotoisin Nurmeksesta. Meriläinen toimi jo viime kesänä muutaman kerran pääsarjan tuomaritehtävissä, mm. naisten loppuottelussa Jyväskylässä.

Kortelainen on 24 ja Meriläinen 27 vuotta. Pääsarjan vanhin tuomari on vuonna 1959 syntynyt Juha Laurila Uudestakaupungista. Hän aloittaa ensi kesänä jo 9. kautensa superpesiksessä. Kokenein on 13. kauteensa valmistautuva Jyrki Käki Kangasalalta.