Informaatiota C-tyttöjen training campista

30.1.2008

Tietoja C-tyttöjen training campista, joka pidetään Haapajärven monitoimitalolla la 23.2.08 klo 10.00-18.00.

Hyvä C-ikäisten joukkueen valmentaja!

Pesäpalloliitto on saanut Opetusministeriön tukea. ”Turvallisesti Kotiseurassa, lapsiperheiden hyvinvoinnin tukeminen” –hankkeeseen. Nuorisopesiksen hallituksen päätöksellä osa tästä tuesta tullaan käyttämään C-ikäisten nuorten Training Camp –leireihin talven 2008 aikana. Leirejä tullaan järjestämään viidellä suuremmalla alueella. Leireille kutsutaan pelaajia alueen C-ikäisten tyttöjen ja poikien joukkueista sekä kutsuttujen listoilla ovat myös joukkueiden valmentajat ja pelinjohtajat.

Leirien tarkoituksena on tarjota koulutusta niin pelaajille, kuin valmentajillekin. Sisältö koostuu pääosin lajitekniikan opettelusta ja lajiharjoittelusta, mutta ohjelmassa on myös osa-alueita fyysisestä harjoittelusta sekä jotain luentoja.

Teidän joukkueenne kuluu Pohjoiseen alueeseen, johon kuuluvat Pohjois-Suomen, Kainuun ja Keski-Pohjanmaan C-ikäisten joukkueet. Alueen tulevat leiripäivät ovat seuraavat:

C-tyttöjen leiripäivä: la 23.2 klo. 10-18 Haapajärvi, monitoimihalli

C-poikien leiripäivä: la 5.4 klo. 10-18 Sotkamossa, Vuokatin Urheiluopistolla

Kouluttajana leireillä tulevat toiminaan Mikko Kuosmanen johdolla alueenne osaavimmat valmentajat ja muutamia huippupelaajia.

Leirille tullaan kutsumaan alueenne C-ikäisten joukkueista yhteensä n.60-80 tyttöä ja poikaa sekä kaikki joukkueiden valmentajat ja pelinjohtajat. Koska pohjoisen alueella on C-tyttöjä n. 200 ja C-poikia myös n. 200, niin se tarkoittaa käytännössä sitä, että leireille tulee pääsemään n. 2/5 osaa pohjoisen alueen C-ikäisten pelaajista. Perusperiaate kutsujen jaossa tulee olemaan se, että ensi kesän Nuorisoleirin kilpasarjaan tähtäävistä joukkueista tullaan kutsumaan 5-7 pelaajaa/joukkue pelisarjaan osallistuvista joukkueista, pelisarjaan tähtäävistä joukkueista 2-4 pelaaja/joukkue sekä alue/piirisarjaan osallistuvista joukkueista 1-2 pelaajaa/joukkue.

Nyt pyydämmekin, että kerrotte leireistä joukkueellenne sen, että tälläisiä leirejä tullaan talvella järjestämään ja kerrotte joukkuettanne koskevat leiripäivät heille tiedoksi. Toivomme että pohtisitte joukkueenne osalta yhdessä valmennustiiminne kanssa, kenelle teidän joukkueesta kutsut tullaan jakamaan. Lähetämme sinulle jaettavat kutsukirjeet helmikuun alussa  2008. Teidän tehtävänne on jakaa kutsut valitsemillenne pelaajille. Mikäli joku kutsutuista pelaajista ei pääse leireille osallistumaan tai ei halua syystä tai toisesta osallistua, niin tehtävänne on antaa kutsu sitten seuraavalle pelaajallenne. Pelaajat on tarkoitus valita ns. paremmuusjärjestyksessä. Ja sen valinnan te teette oman valmennustiiminne kesken. Kutsukirjeessä kerrotaan sitten tarkemmin mm. ohjelmasta, ilmoittautumisesta, yms.

Leireistä tullaan perimään osallistujilta n. 20-25 €:n maksu sekä kuljetuskustannukset jäävät osallistujien tai seurojen kustannettavaksi. Suurin osa leirien kuluista tullaan kattamaan OPM:n hanketuella. Tämän vuoden leirikokemusten pohjalta tehdään myös päätökset jatkosta mm. aluejoukkueita silmällä pitäen. PPL:n tavoitteena on, että vastaavia valmennus- ja koulutusleirejä tullaan järjestämään myös ensi talvena ja keväällä 2009 palautettaisiin aluejoukkuejärjestelmä takaisin nuorten pesikseen.

Lisätietoja aiheista saat tarvittaessa allekirjoittaneilta.

Terveisin,

Risto Ojanperä

valmennus- ja koulutuspäällikkö

Pesäpalloliitto

puh. 040-8489809

risto.ojanpera@ppl.slu.fi

Mikko Kuosmanen

oto-aluekouluttaja

Pesäpalloliitto

puh. 040-5112964

mikko.kuosmanen@pp1.inet.fi

* Lataa tiedot Word-dokumenttina tästä linkistä.