Tyttöjen ja poikien Superpesikseen ja B-poikien SM-sarjaan ilmoittautuminen

12.11.2008

Nuorten superpesissarjoihin (A-pojat ja B-tytöt) ja B-poikien SM-sarjaan ilmoittautuminen kaudelle 2009 on alkanut. Ilmoittautumiset tehdään pesisnetin kautta osoitteessa http://www.pesis.fi/kilpailutoiminta/ilmoittautumiset_nuorten_sarjoih/ 15.12.2008 mennessä.

B-poikien ja B-tyttöjen Ykköspesikseen ilmoittautuminen

Lisäksi seuroilla tarjotaan mahdollisuutta lähteä mukaan B-poikien ja B-tyttöjen ykköspesissarjoihin. Ilmoittautumiset tehdään myös pesisnetin kautta osoitteessa http://www.pesis.fi/kilpailutoiminta/ilmoittautumiset_nuorten_sarjoih/ 15.12.2008 mennessä.

B-tyttöjen ja B-poikien Ykköspesis

B-tyttöjen ja B-poikien Ykköspesis on tarkoitettu seuroille, joille mahdollisuudet eivät vielä tällä hetkellä riitä B-tyttöjen Superpesikseen tai B-poikien SM-sarjaan pelillisesti tai taloudellisesti tai seuroille, joilla on ns. ylimääräisiä pelaajia, jotka tarvitsevat lisää pelejä. Seuroilla on mahdollisuus tehdä joukkueesta nk. kakkosjoukkue ja ottaa mukaan lisäksi kilpailuhenkisiä ja motivoituneita C-ikäisiä pelaajia tai seurat voivat tehdä nk. yhdistelmäjoukkueen sarjaan. Sarja sopii myös vetäjäpulasta kärsiville seuroille hyvin ja seuroille, joilla kynnys siirtymiseen C-tyttöjen toiminnasta B-tyttöihin koetaan suureksi.

- tavoitteena on, että nuorten ykköspesissarjat toimivat B-tyttöjen superpesissarjan ja B-poikien SM-sarjan rinnalla toisina harrastesarjoina
- sarjajärjestelmä päätetään ilmoittautumisten päätyttyä yhdessä joukkueiden kanssa (yksittäisiä otteluita tai viikonlopputurnauksia tai päiväturnauksia ja riippuen joukkuemäärästä, tarvittaessa lohkot mukaan)
- joukkueet sopivat keskenään otteluiden peliaikataulut, sen jälkeen kun sarjajärjestelmän periaatteet on sovittu yhdessä
- pesäpallon siirtojärjestelmästä poiketen edustuskelpoisuuksia helpotetaan nuorten Ykköspesikseen seuraavasti:
- B-tyttöjen ja B-poikien Ykköspesikseen voi osallistua oman seuran joukkueella, joka voi muodostua B-ikäisistä tai sitä nuoremmista pelaajista
- B-tyttöjen ja B-poikien Ykköspesikseen voi osallistua myös yhdistelmäjoukkueella, joka voi muodostua maksimissaan kolmen seuran pelaajista. Yhdistelmäjoukkueen muiden seuraan pelaajat voivat olla C- tai B-ikäisiä. Mikäli seura osallistuu B-tyttöjen tai B-poikien Ykköspesikseen yhdistelmäjoukkueella, säilyy pelaajien edustusoikeus muissa sarjoissa pelaajien lähtöseuroissa eli seurasiirtoja ei pelaajista tehdä erikseen yhdistelmäjoukkueeseen, mutta yhdistelmäjoukkueen pelaajien nimilista / seuralistaus pitää toimittaa Pesäpalloliittoon ennen ko. sarjan alkamista. Pelaajalistaa voi täydentää kauden aikana erikseen ennen ko. pelaajan pelaamista.
- sarjamaksu 50 e
- yksinkertainen pöytäkirja, nk. pieni pöytäkirja
- sarjassa sallitaan omien tuomareiden käyttäminen
- ei ottelusiirtomaksuja