Kainuun Pesis palkitsi kauden parhaat

23.11.2008

Kainuun Pesiksen syysparlamentissa pokkasivat palkinnon mm. KPK:n B-tyttöjen SM-kultajoukkueen kapteeni Jenni Väisänen (vas.), vuoden tyttöpelaaja Hanna Väisänen KPK, vuoden tuomari Janne Seppänen SuRa, vuoden talkoolainen Juuso Hyvönen SoJy ja vuoden tapahtumana palkitun nuorten suurleirin järjestelytoimikunnan sihteeri Elsa Kilpeläinen.
Syysparlamentin vieraina Kajaanissa olivat PPL:n pohjoisen alueen aluejohtaja Kimmo Hirsilä (vas.) ja PPL:n puheenjohtaja Unto Väisänen.

Kainuun Pesis palkitsi kauden parhaita pelaajia, joukkueita, tuomareita ja seurajohtajia perinteisessä syysparlamentissaan Kajaanissa lauantaina 22.11.

Palkitsemisperusteet olivat tänä vuonna uudet. Perinteiset vuoden parhaan mies- ja naispelaajan ja valmentajan ja joukkueen pystit jätettiin jakamatta, sillä Pesäpalloliitto, Superpesis ja seurat ovat muistaneet jo omiaan. Lyöjäpatsaiden jako keskittyi nuorten lisäksi seurojen ns. taustatyöntekijöihin ja tapahtumiin.

Syysparlamentissa palkitut:

Vuoden tyttöpelaaja: Hanna Väisänen Kajaanin Pallokerho B-tytöt

Vuoden poikapelaaja: Immo Rautiainen Sotkamon Jymy A-pojat

Vuoden tuomari: Janne Seppänen Suomussalmen Rasti

Vuoden seurajohtaja: Arto Väisänen SuRa

Vuoden talkoolainen: Juuso Hyvönen SoJy

Vuoden pesisteko: KPK B-tytöt Suomen mestaruus

Vuoden tapahtuma: KPK/Nuorten suurleiri (kaikkien aikojen suurin pesisleiri)

Vuoden pesiskoulu: Paltamon Urheilijat (91 tyttöä ja poikaa)

Vuoden markkinointiteko: Vuokatin Veto (naisten ykköspesiksen tv-ottelu)

Kainuun Pesiksen johtokunta:

Syysparlamentin jälkeen pidetyssä Kainuun Pesiksen sääntömääräisessä syyskokouksessa valittiin yhdistyksen johtokuntaan seuraavaksi kaksivuotiskaudeksi 2009-2010 erovuoroiset jäsenet Erkki Oikarinen Kuhmon Kiva-Pesis, Minna Nilosaari SoJy ja Ulla Leinonen-Rajander PaUr uudelleen ja uutena jäsenenä Juuso Hyvönen SoJy.

Johtokunnassa jatkavat 2009 puheenjohtaja Jorma Säkkinen KPK, sihteeri Elsa Kilpeläinen KPK, tuomarikouluttaja Anssi Kyllönen KPK ja Ulla Huttu SuRa, jotka eivät olleet erovuorossa.

Kainuun Pesiksen syyskokoukseen osallistuivat edustajat KPK:sta, Kiva-Pesiksestä, SoJysta ja SuRasta. Pesäpalloliiton tervehdyksen toi viidennelle kaksivuotiskaudelle viikko sitten valittu sotkamolainen Unto Väisänen. PPL:n pohjoisen alueen mennyttä ja tulevaa toimintaa esitteli aluejohtaja Kimmo Hirsilä.