Unto Väisäsellä pisin draivi Pohjois-Suomen Pesiksen golfkisoissa

24.6.2009

Pohjois-Suomen Pesiksen golfmestaruudesta taisteltiin ensimmäistä kertaa Nivalassa.

Sotkamolainen Unto Väisänen muistetaan pesiskentiltä mustista laseistaan ja tehokkaasta viistomailastaan. Hän voitti miesten superpesiksen lyöjäkuninkuuden 1989-1990 kahdesti peräkkäin ja oli ensimmäinen todellinen superjokeri. Vain Pesäpalloliiton päättäjien rohkeus esti hänen valintansa vuoden 1990 pesäpalloilijaksi kautta aikojen ensimmäisenä jokeripelaajana.

Nykyisin Väisänen toimii Pesäpalloliiton puheenjohtajana, mutta maila pysyy edelleen käsissä, nyt tosin jo golfmaila useammin kuin pesismaila. Tästä parhaana osoituksena on kilpailun pisimmän draivin lyönti Pohjois-Suomen Pesiksen golfin mestaruuskisoissa.

Nivalassa ensimmäisen kerran järjestettyyn kisaan osallistui 32 entistä ja nykyistä pesäpalloilijaa. Kisasta on tarkoitus tehdä perinne ja sijoittaa se juuri juhannustauolle, jolloin pelaajilla, pelinjohtajilla ja valmentajilla on hieman aikaa hengähtää ja paneutua vaikka tähän kakkosharrastukseensa.

Takatiiltä pelatun lyöntipelikisan voitti sieviläinen , tasoituksella 8 pelaava Mika Takanen kovalla tuloksella 76 (+4). Hän oli paras myös tasoituksellisessa sarjassa tuloksella 66 (-6) eli tasoitus parani jälleen. Unto Väisänen oli kisassa 19:s tuloksella 97, vaikka takana oli vasta neljä pelikierrosta tälle kesälle. Väisäsen parina pelannut P-Suomen Pesiksen toiminnanjohtaja Kimmo Hirsilä tarvitsi kierrokseen kolme lyöntiä vähemmän ja oli 13:s.

Tuloslista on täynnä pesiskentiltä tuttuja takavuosien huippupelaajia. Mukana olivat mm. Teijo Kankaanpää, Antti Tokkari, Jarkko Hallanoro, Ari Saastamoinen, Antti Piuhola, Juha Kalajanniska, Erkki Jämsä ja Halsuan lukkarisuuruus Simo Hotakainen, joka aikoinaan valittiin ensimmäisenä ykkössarjan pelaajana miesten Itä-Länteen.

Kainuusta tapahtumaan osallistui kuuden hengen iskujoukko. Paras oli sotkamolainen Ilkka Korhonen, kierrostulos 85 ja sijoitus viides.Kajaanin Perttu Paakkola oli 8:s.

TULOKSET:

NIVALA. Pohjois-Suomen Pesiksen golfkisat entisille ja nykyisille pesäpalloilijoilla 23.6. Lyöntipeli, valkea tii.

Miehet 18 reikää ilman tasoitusta: 1) Mika Takanen Nivalan Seudun Golf 76 (+4), 2) Janne Peltokangas NivSG 81, 3) Hannu Taanila NivSG 82, 4) Teijo Kankaanpää NivSG 84, 5) Ilkka Korhonen Katinkulta Golf 85, 6) Jukka Rieskaniemi NivSG 86,...8) Perttu Paakkola Kajaanin Golf 87, 19) Unto Väisänen Katinkulta Golf 97, 23) Pertti Paakkola KajG 104, 29) Jorma Säkkinen KaG 108, 32) Juho Mattila KaG 121.

Pisin draivi: Unto Väisänen Sotkamo.

Lähimmäs lippua: Janne Peltokangas Nivala.