Kajaanin suurleiristä vuosi

14.7.2009

Tasan vuosi sitten tähän aikaan eli heinäkuun 13. päivänä kävi Kajaanin kouluilla ja kentillä kova säpinä. Alkamassa oli kaikkien suurin alle 14-vuotiaiden tyttöjen ja poikien pesisleiri. Majoittuminen, avajaismarssi ja avajaiset sekä ensimmäiset ottelut, sitten ruokailut, vetäjäpalaverit ja monet muut leirirutiinit. Tekemistä riitti. Ja ennen kaikkea kysymyksiä leiriorganisaatiolle.

Onneksi meillä oli tekijöitä. 115 joukkueen ja 625 ottelun leiri on onnellisesti takana ja uusi leiri-isännyys mietinnässä - jos kohta ei vielä haussa.

Tämän vuoden suurleiri alkaa ensi sunnuntaina 19.7. Vihdin-Virkkalan alueella. Leirille on ilmoittautunut 61 tyttöjen ja 48 poikien joukkuetta. Yhteensä siis 109 eli kaikkien aikojen joukkue-ennätys säilyy meillä Kajaanissa edelleen.

KPK:sta suurleirille osallistuu kaksi D-tyttöjen joukkuetta, D95-joukkue kilpasarjaan ja nuoremmista koottu joukkue tyttöjen pelisarjaan. Poikien joukkuetta ei valitettavasti tämän vuoden leirille saatu, mutta onneksi E12-pojat olivat Tenavaleirillä Siilinjärvellä ja 22 pojan harjoitusryhmästä löytyy varmasti ensi vuodeksi taas hyvä D-poikajoukkue.

Kainuun muut joukkueet suurleirillä ovat Sotkamon Jymyn D95-poikien joukkue kilpasarjassa ja Jymyn tyttöjoukkue pelisarjassa.

Yhdessä asiassa häviämme tämän kesän leirille. Etelä-Suomessa järjestettävä suurleiri kokoaa nuorisotuomarileirille lähes 90 tyttö- ja poikatuomaria, yli 30 enemmän kuin meillä Kajaanissa oli. Kainuusta nuorisotuomarille ovat ilmoittautunut KPK:n tyttöjen mukana lähtevä Vesa Mäkäräinen ja Jymyn Mirka Hakkarainen ja Tiina Heikkinen.

Ottelut suurleirillä alkavat heti sunnuntaina iltapäivällä. KPK:n kilpasarjan tyttöjen vastustaja kello 13 on YPJ ja pelisarjan tyttöjen vastustaja kello 15 ViU eli Viinijärvi.