Valtakunnalliset leirit päätökseen kesältä 2009

7.8.2009

Pesäpallon kesän 2009 valtakunnalliset leirit on saatu päätökseen, kun viimeinenkin leiri, Naperoleiri Ylivieskassa on ohi. Yhteenvetona kainuulaisjoukkueiden leirimenestymiset kesän leireillä.

Kesän aikana tahkottiin jälleen neljän eri ikäluokan valtakunnalliset pesäpalloleirit. Vanhimmat, eli C-16 -ikäiset pelasivat Nuorisoleirillä Seinäjoella ja Nurmossa. D-14 -ikäluokka kokoontui Suurleirille Vihtiin, E-12 -ikäluokka Tenavaleirille Siilinjärvelle ja F-10 -ikäluokka siis viimeisimpänä Naperoleirille Ylivieskaan.

 

Kainuulaisjoukkueista leireille osallistui Sotkamon Jymyn ja Kajaanin Pallokerho joukkueita, yhteensä 16 joukkuetta. Näistä kilpasarjaan osallistui kuusi joukkuetta ja pelisarjaan seitsemän. Kolme osallistui F-ikäisten yleiseen sarjaan.

 

Kainuulaisjoukkueet saivat kovien pelien ja kokemuksien lisäksi myös kohtuullisen hyvää menestystä. Kolme joukkuetta pelasi leirin päätöspäivänä mitaleista eri sarjoissa. Ilman mitaleitakaan ei jääty, sillä Sotkamon Jymyn E-tytöt pelasivat hienosti pelisarjan hopealle Siilinjärven Tenavaleirillä. Kauas ei jäänyt pelisarjan mestaruuskaan, sillä loppuottelussa Sotkamo hävisi Nurmolle niukasti 9-7.

 

Sotkamon Jymyn C-pojat etenivät Seinäjoella kilpasarjan välierävaiheeseen puhtaalla pelillä ilman tappioita, mutta välierässä leirin yllättäjäjoukkue Pöytyä voitti kotiutuslyöntikisan jälkeen ja Sotkamo joutui tyytymään pronssiotteluun. Pronssiottelussa Seinäjoki oli parempi ja näin ollen Sotkamon sijoitus oli leirillä 4:s.

 

Neljäs oli myös Kajaanin Pallokerhon D-tyttöjoukkue Suurleirillä Vihdissä. Välierissä KPK kärsi niukan 12-11 -tappion Muhokselle, joka pudotti KPK:n pronssiotteluun. Lapua ei antanut pronssiottelussa kajaanilaisille mahdollisuutta vaan vei sen selvästi 19-2. Kilpasarjan neljäs sija on joka tapauksessa kova saavutus.

 

Kolmen mitalipelijoukkueen lisäksi kainuulaisjoukkueista neljä sijoittui kymmenen parhaan joukkoon eri sarjoissa: KPK:n C-tytöt (pelisarjan 8:s), Sotkamon C-tytöt (pelisarjan 9:s), Sotkamon D-tytöt (pelisarjan 9:s) ja Sotkamon E-97-pojat (kilpasarjan 10:s).

 

Kainuulaisjoukkueiden sijoitukset leireillä:

 

Joukkue Sija
SoJy E-tytöt 2 (pelisarja)
KPK D-tytöt 4 (kilpasarja)
SoJy C-pojat 4 (kilpasarja)
KPK C-tytöt 8 (pelisarja)
SoJy C-tytöt 9 (pelisarja)
SoJy D-tytöt 9 (pelisarja)
SoJy E-97-pojat 10 (kilpasarja)
KPK C-pojat 12 (kilpasarja)
SoJy D-96-pojat 15 (kilpasarja)
SoJy D-95-pojat 16 (kilpasarja)
KPK E-tytöt 16 (pelisarja)
KPK E-pojat 19 (pelisarja)
KPK D II-tytöt 25 (pelisarja)
Itä-Länsi -edustajat:
C-pojat:
Olli Mustonen SoJy (kilpasarja)
Sauli Pyykkönen KPK (kilpasarja)
Joni Tervo SoJy (kilpasarja)
Jere Vikström SoJy (kilpasarja, kentän paras)
Ismo Klemetti (pelinjohtaja) SoJy (kilpasarja)
Juuso Hyvönen (huoltaja) SoJy (kilpasarja)
C-tytöt:
Laura Karjalainen KPK (pelisarja)
Laura Määttä SoJy (pelisarja)
D-pojat:
Topi Korhonen SoJy (kilpasarja, Idän I-palkinto)
Onni Määttä SoJy (kilpasarja)
D-tytöt:
Santra Kuvaja KPK (kilpasarja)
Krista Määttä SoJy (pelisarja)
Sini Salo KPK (pelisarja)
E-pojat:
Roope Haapsalo SoJy (kilpasarja)
Juuso Väisänen KPK (pelisarja, Idän II-palkinto)
E-tytöt:
Kamilla Komulainen SoJy (pelisarja)
Essi Meriläinen KPK (pelisarja)
Ari Erkkilä (pelinjohtaja) SoJy (pelisarja)
Minna Kettunen (valitsija) KPK (pelisarja)