Kuhmossa pelattiin helteinen pesiskouluturnaus

14.7.2010


Kesän toinen pesiskouluturnaus pelattiin helteisissä olosuhteissa Kuhmossa tiistaina 13.7. Joukkueita oli tällä kertaa mukana seitsemän ja ottelut pelattiin kahdessa eri sarjassa.

Helteiset säät jatkuivat ja noin 30 asteen lämpötila vallitsi Kuhmon pesäpallokentällä pesiskouluturnauksen aikana. Huomioitavaa on se, että kentälle suoraan paistanut aurinko toi lämpötilaan huomattavasti lisää, mutta ottelut saatiin pelattua hyvin läpi vaativista olosuhteista huolimatta.

Turnauksen seitsemän joukkuetta oli jaettu neljän ja kolmen joukkueen sarjoihin, jossa oli huomioitu joukkueiden tasoerot. Kokeneempien sarjassa pelasivat Kuhmon Kiva-Pesiksen pojat ja Kuhmon Kiva-Pesiksen tytöt sekä Paltamon Urheilijoiden I ja II joukkue. Aloittelijoiden sarjassa pelasivat Kuhmon Kiva-Pesis, Kajaanin Pallokerho ja Paltamon Urheilijat III. Jokaiselle joukkueelle tuli turnauksessa kaksi ottelua, joka vaikuttikin olleen maksimimäärä niin kovassa helteessä.

Kokeneempien sarjassa Paltamo II ja Kuhmon pojat aloittivat tasaisella kamppailulla, joka ratkesi vasta viimeisessä eli kolmannessa vuorossa Paltamon tultua parin juoksun takaa-ajoasemasta rinnalle ja ohi voittaen ottelun lopulta 11-7. Samaan aikaan toisella kentällä aloittelijasarjassa pelattiin myös tasainen kamppailu joka päättyi myös 11-7, kun Paltamo III voitti Kuhmon sekajoukkueen. Paltamo III voitti myös toisen ottelunsa, jossa vastassa oli Kajaanin Pallokerho. Juoksut ottelussa olivat 12-2.

Kokeneempien sarjassa Kuhmon D- ja E-ikäisistä koostunut tyttöjoukkue voitti molemmat ottelunsa. Ensimmäisessä ottelussa kaatui tiukan taistelun jälkeen Paltamo II juoksuin 8-6. Toisessa ottelussa Kuhmo ratkaisi ottelun käytännössä heti ensimmäisessä sisävuorossa iskien taululle 10 juoksua. Peli tasoittui loppua kohden ja Paltamo I kiri kovasti, mutta lopulta voitto Kuhmolle juoksuin 18-14.

Turnauksessa nähtiin jälleen hienoja suorituksia, kannustusta ja iloista pelihuumoria. Rankka keli vaikutti pelaajiin pienellä väsymisellä varsinkin jälkimmäisissä peleissä, mutta kaiken kaikkiaan ottelut pelattiin läpi hienosti.

Kainuun Pesis kiittää turnausisäntää Kuhmon Kiva-Pesistä turnausjärjestelyistä. Tuomarit, kirjurit, yleisö ja muut talkoomiehet ansaitsevat kiitokset. Seuraavan kerran pesiskouluturnaus pelataan Paltamossa, keskiviikkona 28.7. Silloin toivotaan jälleen runsasta osallistujamäärää.