Pesiskouluturnaukset päätökseen Sotkamossa

5.8.2010

Kesän 2010 viimeinen pesiskoululaisille tarkoitettu turnaus pelattiin keskiviikkona 4.8. Sotkamossa. Ottelut olivat uskomattoman tasaisia ja suurimmat voittomarginaalit olivat vain yhden juoksun suuruisia.

Sotkamon turnaus pelattiin neljän joukkueen kesken. Isäntäjoukkue Sotkamon Jymyn jäätyä pois turnauksesta, peleissä mukana olivat Paltamon Urheilijoilta kaksi joukkuetta, sekä Suomussalmen Rastilta ja Kuhmon Kiva-Pesikseltä yhdet joukkueet.

Otteluiden tasossa ja suoritusvarmuudessa oli nähtävissä ilahduttavasti se, että kesän aikana on menty hurjasti eteenpäin. Osalle joukkueista turnaus oli jo kesän kolmas, joten aikaisemmat pesiskouluturnaukset olivat varmasti kehittäneet joukkueita pelaamisessa.

Ottelut olivat todella tasaväkisiä ja suurimmat voittomarginaalit olivat vain yhden juoksun suuruisia. Ensimmäisessä ottelussa Kuhmon Kiva-Pesiksen tyttöjoukkue piti kiinni hankkimastaan 8-4-johtoasemasta viimeisessä vuorossa vaikka Paltamon Urheilijoiden kakkosjoukkue kiri hienosti juoksun päähän. Ottelu päättyi lopulta Kuhmon eduksi 8-7.

Toisessa ottelussa kohtasivat kesän ensimmäisen turnauksensa pelannut Suomussalmen Rasti sekä Paltamon ykkösjoukkue. Juoksuja mätettiin urakalla puolin ja toisin ja lopulta ottelu päättyi jännitävien vaiheiden jälkeen tasan 16-16. Paltamo 1 kohtasi heti perään Kuhmon tytöt ja ottelu päättyi myös tiukkojen vaiheiden jälkeen Paltamon 13-12 -voittoon. Päivän viimeisessä ottelussa Paltamo 2 voitti Suomussalmen 9-8.

Kainuun Pesis järjesti kesän aikana siis neljä turnausta pesiskoululaisille ja osallistujia turnauksissa oli kolmesta kuuteen joukkuetta. Ahkerimmin turnauksia kiersivät Kuhmon Kiva-Pesiksen joukkueet, jotka osallistuivat jokaiseen turnaukseen. Myös Paltamon Urheilijat olivat vahvasti mukana kasaten 2-3 joukkuetta kolmeen turnaukseen. Kajaanin Pallokerholta mukana oli yksi joukkue kahdessa turnauksessa ja Suomussalmen Rasti osallistui yhden kerran.

Kainuun Pesis kiittää viimeisen turnauksen isäntäjoukkuetta Sotkamon Jymyä, tuomareita, yleisöä ja tietenkin joukkueita. Kiitokset myös kaikille kesän aikana pesiskouluturnauksissa mukana olleita. Ensi kesänä jälleen uudet kujeet!