Kainuun Pesis palkitsi parhaat

Niko Korhonen (poikajuniori), Riikka Karppinen (tyttöpelaaja), Jymyn
C-poikien SM-joukkueen edustajina Lauri Rönkkö ja Patrik Hämäläinen sekä
Arttu Jurvakainen (nuorisotuomari).
Kainuun Pesiksen palkitut vasemmalta: Roope Korhonen (paras pelaaja), Niko Korhonen (poikajuniori), Riikka Karppinen (tyttöpelaaja), Jymyn C-poikien SM-joukkueen edustajina Lauri Rönkkö ja Patrik Hämäläinen sekä Arttu Jurvakainen (nuorisotuomari).

Sotkamon Jymyn superpesisjoukkueen pääkotiuttaja Roope Korhonen oli Kainuun piirin paras miespesäpalloilija kaudella 2010. Parhaana naispelaajana Kainuun Pesiksen syysparlamentissa Sotkamossa palkittiin Vuokatin Vedon ykköspesisjoukkueen pelaaja Emmi Satokangas.

Kainuun Pesis palkitsi syysparlamentissa sekä pelaajia että toimijoita. Vuoden pelinjohtaja oli Jymyn B-poikien SM-kultajoukkueen luotsi Petri Lindsberg ja vuoden tuomari Paavo Haverinen Kajaanista. Seurapalkinnon saivat Jymyn  C-pojat vuoden joukkueena ja Kajaanin Pallokerho ladypesiksen ja miesten harrastepesiksen tuloksekkaasta (275 pelaajaa kaudella 2010) pyörittämisestä Kainuussa.

Kainuulaisella pesiksellä on takana yksi historiansa parhaista pelikausista. Jymyn B- ja C-pojat voittivat SM-kultaa, D-pojat olivat leirisarjassaan kakkosia ja SuperJymy ja Vuokatin Vedon B-pojat saivat SM-pronssia. Kausi päättyi syyskuussa mestaruusjuhliin, kun Kainuun pesistuomarit voittivat Kajaanissa pelatun tuomareiden neljän joukkueen SM-turnauksen, nyt jo neljännen kerran peräkkäin.

Lähellä oli kuudeskin mitali, kun KPK:n ikämiehet olivat yli 35-vuotiaiden kontioiden SM-turnauksessa pronssiottelussa, mutta hävisivät Jyväskylän Kirille ja sijoittuivat neljänneksi.

Hyvän menestyksen lisäksi tuli myös toiminnassa hyviä numeroita. Lisenssipelaajien ja -tuomareiden määrä nousi 10 prosenttia ja oli kauden päättyessä 486.  Joukkueita virallisissa sarjoissa oli 35, kortillisia tuomareiden 198, pesiskoululaisia lähes 250 ja harraspesispelaajia 275.

Syysparlamentissa palkitut:

Vuoden miespelaaja: Roope Korhonen Sotkamon Jymy
Vuoden naispelaaja: Emmi Satokangas Vuokatin Veto
Poikapelaaja: Niko Korhonen Sotkamon Jymy B-pojat
Tyttöpelaaja: Riikka Karppinen Vuokatin Veto B-tytöt
Vuoden pelinjohtaja: Petri Lindsberg Sotkamon Jymy B-pojat
Vuoden tuomari: Paavo Haverinen Kajaani
Vuoden nuori tuomari: Arttu Jurvakainen Sotkamo
Vuoden joukkue: Sotkamon Jymy C-pojat Suomen mestari
Vuoden seura: Kajaanin Pallokerho lady- ja harrastepesistoiminnan pyörittämisestä