Itä-Länsi 2012-isänyys Sotkamolle

25.7.2011

Itä-Länsi 2012-isännyyden ja merkkiviuhkan ottivat Kouvolassa vastaan Jymy-Pesiksen toiminnanjohtaja Kaisa Schroderus ja SuperJymyn toimitusjohtaja Jarmo Heikkinen. Oikealla Superpesis Oy:n puheenjohtaja Jyrki Hämäläinen, yksi isännyyden luovuttajista yhdessä kouvolaisten kanssa.

Sotkamo järjestää ensi kesänä viihteellisen ja vauhdikkaan Itä-Länsi-viikonlopun. Näin lupasi SuperJymyn toimitusjohtaja Jarmo Heikkinen Kouvolassa sunnuntaina, kun hän otti vastaan vuoden 2012 Itä-Länsi-isännyyden yhdessä Jymy-Pesiksen toiminnanjohtajan Kaisa Schroderuksen kanssa.

Sotkamo järjestää ensi kesän arvo-ottelut 20.-22.7. Isännyys on ensi kesänä tavallista suurempi kunnia Sotkamolle ja Jymy-perheelle, sillä pesäpallo täyttää ensi vuonna 90 vuotta. Viiden arvo-ottelun viikonloppu on lajin kirkkain ja samalla varmasti juhlavuoden näyttävin tapahtuma.

Pesäpallon 90-vuotisen taipaleen kunniaksi pelit haluttiin juuri Sotkamoon, koska Jymy on lajin  menestynein seura viimeisten parinkymmenen vuoden aikana, perustelee Pesäpallloliiton toiminnanjohtaja Arto Ojaniemi viime kesänä tehtyä valintaa.

Sotkamo toimii Itä-Lännen tapahtumapaikkana jo viidennen kerran. Arvo-ottelujen viikonloppu käynnistyy jo torstaina 19.7. Silloin pelataan Sotkamossa miesten superpesiksen ottelu. Perjantaina 20.7. on vuorossa perinteisesti A-poikien, lauantaina 21.7. B-tyttöjen ja naisten ja sunnuntaina 22.7. B-poikien ja huipentumana miesten arvo-ottelu.

Jarmo Heikkinen suunnittelee, että viikonlopun ohjelmasta tehdään sellainen, ettei se jätä ketään kylmäksi. Tavoitteena on, että tuona viikonloppuna Sotkamossa ja Vuokatissa kohtaavat niin Suomen parhaat pesäpalloilijat kuin viihdetaiteilijatkin.
Lisää juhlavuutta Sotkamo saa tapahtumalleen, kun sunnuntai 22.7. avaa myös kuusi päivää kestävän alle 12-vuotiaiden E-juniorien valtakunnallisen tenavaleirin. Leiriviikolle odotetaan sataa tyttö- ja poikajoukkuetta. Se tietäisi lähes 2.000 leiriläistä viikoksi Sotkamoon. Leirin avajaiset pidetään miesten Itä-Lännen yhteydessä, jolloin tavoitteena on saada Sotkamon kentälle näkyviin maan kaikkien toimivien pesäpalloseurojen seuraliput.

Valtakunnallinen tenavaleiri järjestetään Sotkamossa neljännen kerran.
Viime viikonloppuna Kouvolassa järjestetyt viisi arvo-ottelua kokosivat yhteensä lähes 12.000 katsojaa. Näin kouvolalaisten tavoite 10.000 katsojasta täyttyi reilusti. Miesten Itä-Länsi yksinään veti Kouvolan tilaviin katsomoihin 5.387 ja naisten ottelu edellisenä päivänä 3.128 silmäparia.

Itä-Länsi-viikonloppujen kaikkien yleisöennätykset ovat 1990-luvulta Sotkamosta, jolloin kolmen päivän tapahtumissa oli noin 20.000 katsojaa.