Pohjois-Suomen pesisjohto koolla Sotkamossa

13.9.2011


Hyöty ja huvi samalla kertaa! Näin päättivät Pohjois-Suomen pesismaakuntien johtajat viime maaliskuussa pitäessään yhteistä kevätkokousta Kärsämäellä. Kokous päätti, että syksyn suunnittelupäivät pidetään syyskuun toisena viikonloppuna Sotkamossa, miesten superpesiksen finaalien yhteydessä.

Tuo kokous- ja finaalipäivä toteutui sovitusti. Lauantaina 10.9. Sotkamossa pelattiin miesten kolmas loppuottelu ja Pohjois-Suomen pesisjohtajat olivat paikalla. Sotkamossa pidettyyn Kainuun, Keski-Pohjanmaan ja Pohjois-Suomen Pesiksen alueen yhteistyöryhmän kokoukseen osallistui kaikkiaan 18 henkilöä. K-Pohjanmaan ja P-Suomen johtokunnat pitivät samalla omat parin illan suunnittelupäivänsä.

Yhteistyöryhmän kokouksessa pesisväkeä puhuttivat mm. PPL:n johtokunnan päätökset alueidensa toiminnan tukemisesta, tulossa olevan 80-vuotisjuhlavuoden tapahtumat ja sekä tietysti omien alueidensa koulutus- ja kilpailutoiminta.  Tulevan vuoden suuria haasteita alueella ovat Itä-Länsi-viikonloppu ja Tenavaleiri heinäkuussa Sotkamossa, jotka ovat pesiksen juhlavuoden kaksi ehkä näyttävintä tapahtumaa.

Yhteistyöryhmän kokouksen alussa valmentaja Saku Komulainen esitteli, millaisen panoksen Vuokatin urheiluopisto jatkossa voi antaa pesäpallonuorten valmennukseen ja joukkueiden kehittämiseen. Opiston suunnitelmissa on  tarjota joukkueille edullisia viikonloppupaketteja harjoitteluun ja testaukseen sekä mahdollisesti pelaamiseen Kajaanin pallohallissa. Suunnitelmissa on käynnistää myös yksittäisten junioripelaajien training camp-valmennus Vuokatissa.

Jorma Säkkinen