Kainuun Pesis palkitsi parhaat

1.11.2011

Kainuun Pesiksen vuoden parhaat yhteiskuvassa.
Karhun ensi kesän välineuutuus on pesiskoulululaisille tarkoitettu 70-senttinen tosi kevyt maila. Mailaa esitteli syysparlamentissa Karhun edustajana Vesa Tervo.

SuperJymyn ja valtakunnan ykköspelaaja Roope Korhonen ja Vuokatin Vedon ykköspesisjoukkueen Laura Määttä palkittiin Kainuun kauden parhaina pelaajina Kainuun Pesiksen syyrparlamentissa, joka pidettiin sunnuntaina 30.10 Sotkamossa.

Kainuun Pesis jakoi parlamentissa kaikkiaan 15 palkintoa. Ehkä enempään olisi ollut syytä, sillä Kainuun pesiskausi 2011 oli jymymenestys. Sotkamon Jymy voitti miesten ja B-poikien Suomen mestaruuden ja oli A-poikien superpesiksessä pronssilla. Lisäksi Jymyn kakkosjoukkue nousi ykköspesikseen. Kajaanin Pallokerho oli neljäs yli 35- ja 45-vuotiaiden SM-turnauksissa ja Jymyn C-pojat kahdeksas ikäluokkansa SM-leirillä. Vuokatin Veto ylsi naisten ykköspesiksessä pudotuspeleihin asti ja B-tyttöjen superpesiksessäkin kymmenen parhaan loppusarjaan.

Myös pesäpallo lajina laajeni ja kehittyi. Pesistuomarikortin suoritti kaikkiaan 225 kainuulaista, pelaaja- ja tuomarilisenssejä lunastettiin 511 (vuonna 2010 476) ja seurojen pesiskouluissa oli alle 14-vuotiaita tyttöjä ja poikia kaikkiaan 435  (vuosi sitten 285). Pesiskoulu pyöri Kajaanin lisäksi Kuhmossa (72 osanottajaa), Paltamossa (78), Sotkamossa (102) ja Suomussalmella (34).

Kainuu on alueena pieni pesismaakunta, sillä toimivia pesisseuroja on vain kuudessa kunnassa. Hyrynsalmi, Puolanka ja Ristijärvi odottelevat edelleen innokasta herättelijää.

Sen sijaan saavutuksiltaan Kainuu on Pesäpalloliiton suurimpia alueita. Toiminta on parina viime vuonna kehittynyt voimakkaasti, ja PPL:n johto palkitsi tämän nostamalla Kainuun Pesis ry:n toiminta-avustuksen lähes kolminkertaiseksi edellisvuoteen verrattuna.

Vaikka takana on loistokausi, on kainuulainen pesisväki vuonna 2012 yhä kovempien haasteiden edessä. Kilpailullisen menestyksen puolustamisen lisäksi maakunta ja ennen kaikkea Sotkamon Jymy valmistautuvat suururakkaan, järjestämään ensi heinäkuussa viiden arvo-ottelun Itä-Länsi-viikonlopuna 20.-22.7. ja heti peräään 22.-25.7. kuusipäiväisen valtakunnallisen alle 12-vuotiaiden Tenavaleirin.

Syysparlamentin jälkeen pidetyssä Kainuun Pesiksen virallisessa vuosikokouksessa valittiin yhdistyksen johtokuntaan seuraavaksi 2-vuotiskaudeksi 2012-2013 puheenjohtajaksi edelleen Jorma Säkkinen Kajaanin Pallokerhosta sekä jäseniksi Spartak Kajaanin Saku Komulainen vastuualueena koulutus ja valmennus,  Vuokatin Marko Haverinen vastuualueena nais- ja tyttöpesis ja KPK:n Tuija Järvelä vastuualueena lady- ja harrastepesis. Heidän lisäksi johtokuntaan kuuluvat Jymyn Unto Väisänen varapuheenjohtajana, Minna Nilosaari sihteerinä ja Juuso Hyvönen vastuualueena kilpailutoiminta ja tuomarikoulutus sekä Kiva-Pesiksen Erkki Oikarinen vastuualueena pesiskoulu- ja nuorisotoiminta.

Syysparlamentissa palkitut:
Vuoden miespelaaja: Roope Korhonen SuperJymy
Vuoden naispelaaja: Laura Määttä Vuokatin Veto
Vuoden poikajuniori: Joni Tervo SoJy
Vuoden tyttöpelaaja: Laura Karjalainen KPK
Vuoden veteraanipelaaja: Ari Erkkilä Sotkamo/Kempele
Vuoden tuomari: Suvi Vänninen Sotkamo
Vuoden nuorisotuomari: Olli Korhonen Sotkamo
Vuoden pelinjohtaja-valmentaja: Mikko Kuosmanen SuperJymy
Vuoden poikavetäjät: Juha-Matti Halonen ja Petri Lindsberg SoJy
Vuoden tyttövetäjä: Marko Haverinen Vuokatti
Vuoden pesiskouluvetäjä: Minna Kettunen KPK