Tenavaleirille Sotkamoon tulossa jo 82 joukkuetta

8.3.2012

Sotkamossa heinäkuussa järjestettävästä valtakunnallisesta Tenavaleiristä on hyvää vauhtian tulossa yksi kaikkien aikojen suurimmista pesisleireistä. Kun ensimmäinen ilmoittautumisviikko on takana, leirille on ilmoittautunut jo 82 alle 12-vuotiaiden tyttöjen ja poikien joukkuetta. Leirin osanottajakiintiö on 96 joukkuetta.

Ensimmäisenä ilmoittautuivat Kiteen Pallo 90:n E-pojat, vain pari minuuttia siitä, kun ilmoittautumisaika viikko sitten keskiviikkona alkoi. Sen jälkeen Sotkamon Jymy-Pesiksen ja Tenavaleirin sähköpostilinja on ollut jatkuvasti auki.

Kainuun joukkueista osanottonsa ovat varmistaneet vasta Jymyn E-tytöt ja E-pojat sekä Kajaanin Pallokerhon E-tytöt. Järjestäjät odottavat vielä mm. Kuhmon, Paltamon ja Suomussalmen joukkueiden osanottovarmistusta.

Tenavaleirin kaikkien aikojen osanottoennätys on Haapajärveltä kesältä 2010. Mukana oli 94 joukkuetta.

Pesäpallon valtakunnallisia juniorileirejä järjestetään vuosittain neljässä ikäluokassa. Kaikkien aikojen suurimmat leirit ovat tähän mennessä alle 14-vuotiaiden nuorten suurleirit 2010 Porissa (118 joukkeutta) ja 2008 Kajaanissa (115 joukkuetta).

Tenavaleiri järjestetään Sotkamossa 22.-27.7. Avajaiset pidetään sunnuntaina 22.7. Hiukassa pelattavan miesten Itä-Länsi-ottelun yhteydessä.