Hyvinkään Tahkolle Vimpeli-palkinto

23.7.2012

Historian dramaattisin kausi: Hyvinkään Tahkolle Vimpeli-palkinto Vuodesta 1994 jaetun Vimpeli-palkinnon on saanut tänä vuonna Hyvinkään Tahkon miesten superpesisjoukkue, jolle kuluva kausi on ollut koko pesäpallon 90-vuotisen historian dramaattisin.

Kauden suurimpiin positiivisiin yllättäjiin kuuluneen Tahkon ja koko suomalaisen pesäpalloväen taivas romahti toukokuun 26. päivän aamuna. Osa Tahko superpesisjoukkueen pelaajista oli joutunut mielivaltaisen väkivallan kohteeksi. Tapahtuma pysäytti jokaisen pesäpalloliikkeessä toimivan ja siirsi kaikkien ajatukset Hyvinkään Tahkoon, sen pelaajiin ja pelaajien omaisiin.

Koko pesäpalloliike haluaa korostaa Vimpeli–palkinnon luovuttamisella Tahkolle sitä myötätuntoa ja yhteisöllisyyttä, jolla tällaisenkin tapauksen yli mennään. Hyvinkään Tahko ja sen pelaajat ovat puolestaan osoittaneet kauden jatkamisella sellaista taisteluhenkeä ja sisukkuutta, jota harvoin kohtaa.

Vimpeli-palkinto

Kuvanveistäjä Kari Ovaska, joka on tehnyt mm. Vimpelin pesäpalloilijapatsaan, on lahjoittanut Vimpelin Vedolle pesäpalloilijapatsaan pienoisjäljennöksen. Tämä pienoisjäljennös annetaan vuosittain Itä - Länsi ottelun yhteydessä kiertopalkintona yhteisölle, yritykselle tai yksityiselle henkilölle, jonka katsotaan merkittävällä tavalla tukeneen tai tehneen työtä pesäpalloilun hyväksi.

Palkintoraadin ovat muodostaneet Vimpelin Vedon, Pesäpalloliiton ja edellisen vuoden miesten ja naisten superpesisvoittajajoukkueiden edustajat. Tänä vuonna raadissa ovat olleet Arto Ojaniemi Pesäpalloliitosta, Pekka Saari Lapuan Virkiästä, Juha Tanskanen Sotkamon Jymystä ja puheenjohtajana Matti Lehto Vimpelin Vedosta.

Vimpeli-palkinnon saajat 1994-2012: http://www.pesis.fi/pesapalloliitto/historia/palkittuja/#token-828218

Lisätietoa: Jukka-Pekka Kujala, p. 040 535 0430