Komulainen ja Saloranta syyskuun pelaajat Superpesiksessä

18.9.2012

Mestarijoukkueiden avainpelaajat, Sotkamon Jani Komulainen ja Lapuan Paula Saloranta, on valittu Superpesiksen kuukauden pelaajiksi.

Komulainen otti itse ratkaisijan viitan harteilleen, kun kaikkien aikojen mitalitilaston kärkipaikka yhdeksällä mestaruudella varmistui. Ratkaisevan kolmannen loppuottelun tehot 1+4/2 olivat liikaa Vimpelin Vedolle. 15. superpesiskausi toi uuden haasteen Komulaiselle vaihtajajokerin roolissa.

 

– Yllättävän helppoa oli sopeutua jokerin rooliin. On hienoa päästä aina lyömään parhaaseen paikkaan, Sotkamon Jymyn kasvatti totesi.

 

Kärkilyöntitilaston kolmonen osoitti vaarallisuutensa mailan varressa myös kotiuttajana, mistä kertovat pudotuspelien 2+12 lyötyä juoksua. Komulaisen lyöntivuorolla läpilyönnin uhka on aina olemassa.

 

Saloranta antoi kaikkensa

 

Paula Saloranta oli taistelun ruumiillistuma, kun Lapuan Virkiä voitti naisten Superpesiksessä toisen mestaruutensa peräjälkeen. Erityisesti neljännen loppuottelun tapahtumat Tiina Tolosen upeasta kolmosluukkulyönnistä Salorannan heittäytymiseen ja syöksykiinniottoon muodostuivat jopa koko finaalisarjan kannalta ratkaiseviksi.

 

– Tiukka oli finaalisarja, mutta näytimme, että olimme parempia, Saloranta kommentoi lauantain viidennen ottelun jälkeen.

 

Oulun Lipon kasvatti ylsi 59 tuodulla yhden kauden henkilökohtaiseen ennätykseensä, vaikka jäikin yhden juoksun päähän seurakaveristaan, etenijäkuningattaren tittelin voittaneesta Emmi Viitalasta.

 

Saloranta on pelannut Lapualla kolme kautta ja voittanut yhtä monta mitalia.

 

Kuukauden pelaajat 2008-12: http://www.pesis.fi/pesapalloliitto/historia/pelaajatilastot/kuukauden_pelaajat/

 

Lisätietoja:

Petri Kaijansinkko, Superpesis Oy, toimitusjohtaja, p. 044 054 0977

Mika Helminen, kilpailupäällikkö, p. 040 739 1280