Myös Kainuun pesistuomareille mestaruus

24.9.2012

Kainuun pesistuomarit SM 2012
Kainuun pesistuomarit SM 2012

Kainuun pesäpallo sai virallisen pelikauden viimeisenä viikonloppuna komean huipennuksen. Sotkamon Jymy voitti ensin lauantaina B18-poikien Suomen mestaruuden, ja Kainuun pesistuomarit saivat kultaa sunnuntaina Tampereella päättyneessä tuomareiden mestaruusturnauksessa. Näin Kainuuseeen tuli päättyneellä kaudella kaikkiaan neljät mestaruusmitalit.

Kainuun pesistuomareiden mestaruus on jo kuudes peräkkäinen. Tänä vuonna se vaati neljän joukkueen turnauksessa voiton Etelä-Pohjanmaasta juoksuin 7-6 ja tasapelin 6-6 Hämeen kanssa lauantaina ja ratkaisuottelussa sunnuntaina voiton juoksuin 9-3 Helsingin joukkueesta.

- Turnaus oli tänä vuonna tasaisempi ja hyvätasoisempi kuin vuosiin, kertoi Kainuun joukkueen kapteeni Mikko Meriläinen. Mestarijoukkue koostui tänäkin vuonna Kainuun ja Nurmeksen tuomareista, sillä Nurmes on hoitanut tuomarikoulutuksensa yhteistyössä kainuulaisten kanssa.

Mestarijoukkue: Arttu Jurvakainen, Paavo Haverinen, Mikko Meriläinen, Aleksi Kortelainen, Olli Korhonen, Antti Soikkeli, Jarno Rautiainen, Vesa Mäkäräinen, Arto Pöppönen, Timo Mannermaa ja Jussi Harju.
Ensi vuonna mestaruusturnaus järjestetään Helsingissä.
Tuomariturnauksen ottelutulokset: Häme-Helsinki 8-1, Kainuu-Etelä-Pohjanma 7-6, Helsinki-E-Pohjanmaa 14-7, Kainuu-Häme 6-6, Häme-E-Pohjanmaa 3-3, Kainuu-Helsinki 9-3.
Lopullinen järjestys: 1) Kainuu 5 pist. 2) Helsinki 4 pist. 3) Häme 2 pist. 4) Etelä-Pohjanmaa 1 pist.