Kainuun Pesis palkitsi kauden parhaat

1.11.2017

Kainuun Pesiksen syysparlamentissa palkittiin vuoden pesiskouluvetäjänä Perttu Huusko (vas.) Jymy-Pesis, parhaana naispelaajana Laura Karjalainen KPK,  poikapelaajana Juuso Väisänen Jymy-Pesis,  tyttötuomarina Salla Tegelberg KPK ja vuoden tapahtumasta valtakunnallinen Tenavaleiri ja sen johtaja Kaisa Schroderus.
Kainuun Pesiksen syysparlamentissa palkittiin vuoden pesiskouluvetäjänä Perttu Huusko (vas.) Jymy-Pesis, parhaana naispelaajana Laura Karjalainen KPK, poikapelaajana Juuso Väisänen Jymy-Pesis, tyttötuomarina Salla Tegelberg KPK ja vuoden tapahtumasta valtakunnallinen Tenavaleiri ja sen johtaja Kaisa Schroderus.

Roope Korhonen ja Laura Karjalainen Kainuun parhaat pesäpalloilijat

Sotkamon SuperJymyn Roope Korhonen parhaana mies- ja Kajaanin Pallokerhon Laura Karjalainen parhaana naispelaajana Kainuun Pesiksen syysparlamentissa.

Kainuun Pesis palkitsi syysparlamentissaan Vuokatissa myös parhaat junioripelaajat. Parhaana tyttöpelaajan palkinnon sai KPK:n koppari ja ikäluokkansa Itä-Länsi-pelaaja Inka Ronkainen. Paras poikapelaaja oli suomensarjan voittaneen Jymy-Pesiksen kapteeni Juuso Väisänen, joka pelasi kesällä myös uransa ensimmäisen superpesisottelun.

Paras tuomari oli naisten superpesistä ensimmäisen kauden viheltänyt Kosti Rautiainen, pelinjohtaja Jymy-Pesiksen Riku Tolonen ja juniorivetäjä Jani Komulainen, joka peluutti Jymyn D14-pojat leirimestaruuteen Turussa.

Vaikka SuperJymyltä jäi Suomen mestaruus ottamatta, kainuulaisella pesiksellä oli kokonaisuutena hyvä kausi. Sotkamon ikämiesjoukkue voitti Suomen mestaruuden ja D-pojat ikäluokkansa mestaruuden. SuperJymyn lisäksi SM-hopeaa saivat Jymyn E12-tytöt ja pronssia B-pojat.
Vuoden joukkue oli ykköspesikseen noussut Jymy-Pesis ja vuoden tapahtuma Sotkamon Tenevaleiri.

Miinuksiakin toki kauden yhteenvetoon mahtuu. KPK:n naisten superpesisjoukkue luopui kauden päätteeksi sarjasta ja Jymyn A-pojat eivät selviytynyt kovista ennakko-odotuksista huolimatta  ikäluokkansa SM-mitaliotteluihin.

Pesiksen harrastus on lisääntynyt Kainuussa kahtena viime vuonna, kiitos Kainuun Pesiksen päätoimisen työntekijän. Lisenssillä rekisteröityjä harrastajia oli syksyllä 2015 347, nyt jo 405. Etenkin harrastepelaajien määrä on kasvanut voimakkaasti, ja myös pesiskoulut vetävät lapsia hyvin.

Parlamentin jälkeen pidetyssä Kainuun Pesiksen syyskokouksessa valittiin johtokuntaan uusina jäseninä Perttu Huusko, Olli Korhonen ja Kaisa Schroderus. Yhdistys päätti jatkaa edelleen toimintaansa, vaikka suuri osa toiminnasta siirtyy ensi vuoden alussa aloittavan PPL:n pohjoisen alueen vastuulle.

Tulossa oleva organisaatiouudistusta, uudistuvaa valmentajakoulutusta ja lajin muita ajankohtaisia rasioita selvitti parlamenttiväelle Pesäpalloliiton urheilujyksikön johtaja Mikko Huotari.

Kainuun Pesiksen syysparlamentissa palkitut:

Vuoden naispelaaja: Laura Karjalainen KPK
Vuoden miespelaaja: Roope Korhonen SoJy
Tyttöpelaaja: Inka Ronkainen KPK
Poikapelaaja: Juuso Väisänen SoJy
Ikämiespelaaja: Jouni Korhonen SoJy
Vuoden pelinjohtaja: Riku Tolonen SoJy suomensarja ja B-pojat
Vuoden juniorivetäjä: Jani Komulainen SoJy D-pojat
Vuoden pesiskouluvetäjä: Perttu Huusko SoJy G-pojat
Vuoden tuomari: Kosti Rautiainen SoJy
Tyttötuomari: Salla Tegelberg KPK
Poikatuomari: Jere Heikkinen SoJy