Kainuun Pesis palkitsi 18.11.2012

18.11.2012

Kainuun Pesiksen lipunkantajapalkinnon saivat parlamentissa mm. Paltamon Urheilijoiden Kaisa Toivonen (vas.), Jymy-Pesiksen Mirja-Maija Hakolampi, Kajaanin Pallokerhon Pentti Määttä ja Kuhmon Kiva Pesiksen Erkki Oikarinen.
Kainuun parhaita yhteiskuvassa: Vuokatin Essi Kylli (vas.) palkittiin parhaana nais- ja Vilma Leinonen tyttöpelaajana, SoJyn B-poika Lauri Rönkkö poikapelaajana ja Kainuun pesistuomareiden Olli Korhonen arvostettiin vuoden tuomariksi.
Vuokatin Vedon Marko Haverinen pokkasi parlamentissa pytyt seuransa sarjanoususta ja toiminnastaan nais- ja tyttöpesiksen markkinnoijana, Jymy-Pesiksen Juuso Hyvönen haki B-poikien edustajana vuoden joukkueen palkinnon.

Kainuun Pesis palkitsi pesiksen 90-vuotisjuhlavuoden kunniaksi seurojen lipunkantajia syysparlamentissaan Vuokatissa sunnuntaina. Lisäksi palkittiin Kainuun parhaita pelaajia, valmentajia ja seuratyöntekijöitä.

Kainuun Pesis palkitsi pesiksen 90-vuotisjuhlavuoden kunniaksi seurojen lipunkantajia syysparlamentissaan Vuokatissa sunnuntaina. Lipunkantajat ovat henkilöitä, jotka vuosikymmenen ajan ovat ylläpitäneet seuransa nimeä ja toimintaa vahvasti esillä. Edelliset lipunkantajat palkittiin lajin 80-vuotisjuhlavuonna 2002.

Seurojen kainuulaiset lipunkantajat 2012:

Kajaanin Pallokerho: Pentti Määttä
Kuhmon Kiva-Pesis: Erkki Oikarinen
Paltamon Urheilijat: Kaisa Toivonen
Sotkamon Jymy-Pesis: Mirja-Maija Hakolampi
Suomussalmen Rasti: Eija Kemppainen
Vuokatin Veto: Jari Määttä
Kainuun Pesis: Aleksi Kortelainen ja Timo Mannermaa.

Syysparlamentissa palkittiin lisäksi Kainuun parhaita pelaajia, valmentajia ja seuratyöntekijöitä seuraavasti:

Paras miespelaaja: Jani Komulainen SoJy
Paras naispelaaja: Essi Kylli Vuokatin Veto
Paras poikapelaaja: Lauri Rönkkö SoJy B-pojat
Paras tyttöpelaaja: Vilma Leinonen Vuokatti B-tytöt
Paras ikämiespelaaja: Jukka Nevalainen KPK
Vuoden tuomari: Olli Korhonen Kainuun pesistuomarit
Nuorisotuomari: Juuso Väisänen KPK
Vuoden pelinjohtaja/valmentaja: Niina Sippola Vuokatti naiset
Vuoden junorivetäjä: Saku Komulainen SoJy B-pojat
Vuoden joukkue: SoJy B-pojat kolmas peräkkäinen SM-kulta
Vuoden nousija: Vuokatin Veto naisten superpesikseen