PLVT 9 vastaa pelaajien huutoon paremmasta valmennuksesta

17.12.2012

Lajivalmentajatutkinto (PLVT) on Pesäpalloliiton tarjoama ylin koulutusaste valmentajille. Viiden koulutusviikonlopun aikana kuljetaan matka lajin huipulle keskustellen, kuunnellen, kertoen ja itse toteuttaen.

Pesäpallotoimijat ovat omaksuneet hyvin ajatuksen itsensä kehittämisestä. NPVT- ja pelinjohtajakoulutukset ovat vetäneet osallistujia salien täydeltä.

 

– Tämän päivän pelinjohtajilta edellytetäänkin oman osaamisen kehittämistä. Pelaajat ovat vaativia ja haluavat ammattitaitoista, laadukasta valmennusta. Tämä on hyvä seurajohtajienkin muistaa. Huippupelaajat haluavat sinne, missä sekä seuratoiminnan perustukset ovat kunnossa että pelinjohdon ja valmennuksen ammattitaito on kohdallaan, superpesispelinjohtaja Risto Ojanperä huomauttaa.

 

Lajivalmentajatutkinto sisältää kattavan, monipuolisen ja laadukkaan koulutuspaketin huipulle tähtäävälle pelinjohtajalle.

 

– Keskustelut vievät eteenpäin. Kun koolla on yhtä aikaa kymmenkunta huippuosaajaa, ajatustenvaihto synnyttää varmasti hedelmällisiä näkemyksiä ja auttaa tarkastelemaan omaa toimintaa kriittisesti. Neljä jaksoa ja vuosivalmennusseminaari tarjoavat tuhdin tietopaketin. Kun siihen päälle lisätään omaa intoa ja intohimoa, eväät kohti huippua ovat olemassa, Ojanperä sanoo.

 

Lajivalmentajatutkinnolle ilmoittaudutaan 8.1.2013 mennessä osoitteessa http://www.pesis.fi/koulutus/lajivalmentajatutkinto_plvt.

 

Muutamia teemoja lajivalmentajatutkinnolla

 

·         Kuormitusfysiologia: Valmennuksen rytmittäminen kuormituksen ja palautumisen osalta

·         Kokonaisrasituksen määrä: Urheilijan kehittyminen, terveenä pysyminen ja lihasketjujen vaikutus lajisuorituksiin

·         Vuosisuunnitelma: Pelaajien erilaisuuden ymmärtäminen

·         Pesäpallo pelinä: Pelin oppiminen ja opettaminen, harjoittelumotivaation ruokkiminen pelillisillä haasteilla

·         ”Pelitehokas pelaaja”: Pelin voittaminen yksittäisten tilanteiden voittamisen kautta

·         Tehokas ja laadukas lajiharjoittelu: Ominaisuusharjoittelun liittäminen monipuolisiin yhdistelmäharjoitteisiin

·         Johtajuus, johtaminen ja tiimityö: Yksilön johtamisesta joukkueen johtamiseen

·         Psyykkinen valmennus: Henkinen puoli osaksi päivittäisvalmennusta

·         Vuorovaikutustaidot: Kommunikaatio on onnistuneen valmentajaprosessin perusedellytys

·         Strateginen suunnittelu: Visiot ja pitkän tähtäimen suunnitelmat luovat pohjaa seuratoiminnalle

 

Tiedustelut

 

Risto Ojanperä
p. 040 518 3123
rippe.ojanpera@gmail.com

 

Helena Koukkari
p. (09) 3481 2271 (puhelinnro vaihtuu 1.1.2013)
helena.koukkari@pesis.fi