PLVT 9 vastaa pelaajien huutoon paremmasta valmennuksesta

17.12.2012

Lajivalmentajatutkinto (PLVT) on Pesäpalloliiton tarjoama ylin koulutusaste valmentajille. Viiden koulutusviikonlopun aikana kuljetaan matka lajin huipulle keskustellen, kuunnellen, kertoen ja itse toteuttaen.

Pesäpallotoimijat ovat omaksuneet hyvin ajatuksen itsensä kehittämisestä. NPVT- ja pelinjohtajakoulutukset ovat vetäneet osallistujia salien täydeltä.

– Tämän päivän pelinjohtajilta edellytetäänkin oman osaamisen kehittämistä. Pelaajat ovat vaativia ja haluavat ammattitaitoista, laadukasta valmennusta. Tämä on hyvä seurajohtajienkin muistaa. Huippupelaajat haluavat sinne, missä sekä seuratoiminnan perustukset ovat kunnossa että pelinjohdon ja valmennuksen ammattitaito on kohdallaan, superpesispelinjohtaja Risto Ojanperä huomauttaa.

Lajivalmentajatutkinto sisältää kattavan, monipuolisen ja laadukkaan koulutuspaketin huipulle tähtäävälle pelinjohtajalle.

– Keskustelut vievät eteenpäin. Kun koolla on yhtä aikaa kymmenkunta huippuosaajaa, ajatustenvaihto synnyttää varmasti hedelmällisiä näkemyksiä ja auttaa tarkastelemaan omaa toimintaa kriittisesti. Neljä jaksoa ja vuosivalmennusseminaari tarjoavat tuhdin tietopaketin. Kun siihen päälle lisätään omaa intoa ja intohimoa, eväät kohti huippua ovat olemassa, Ojanperä sanoo.

Lajivalmentajatutkinnolle ilmoittaudutaan 8.1.2013 mennessä osoitteessa http://www.pesis.fi/koulutus/lajivalmentajatutkinto_plvt.

Muutamia teemoja lajivalmentajatutkinnolla

·         Kuormitusfysiologia: Valmennuksen rytmittäminen kuormituksen ja palautumisen osalta

·         Kokonaisrasituksen määrä: Urheilijan kehittyminen, terveenä pysyminen ja lihasketjujen vaikutus lajisuorituksiin

·         Vuosisuunnitelma: Pelaajien erilaisuuden ymmärtäminen