Tapio Rantala aloittaa pesäpallon kurinpitopäällikkönä

31.1.2013

Tapio Rantala.

Pesäpalloliiton johtokunta on nimittänyt lajin kurinpitopäälliköksi helsinkiläisen Tapio Rantalan, 35. Kurinpitopäällikön toimialue kattaa Superpesiksen sekä kaikki liittojohtoiset sarjat.

Lakiasiainpäällikkönä OP-Pohjola osk:ssa työskentelevä Rantala on koulutukseltaan oikeustieteen kandidaatti ja varatuomari. Pesäpallossa hän on voittanut B-poikien SM-hopeaa Loimaan Palloilijoiden joukkueessa 1995. Ura jatkui seuran suomensarjajoukkueessa ja Superpesiksen harjoitusringissä. Lisäksi Rantala vieraili ykköspesistasolla Jokioisten Koetuksen paidassa. Pelaajaura päättyi loukkaantumisen myötä vuonna 1999.

Kurinpitopäällikön toimivaltaan kuuluvat kilpailutilanteita tai ottelutapahtumia koskevat asiat, joista määrätään rangaistuksena enintään viiden (5) ottelun kilpailu- ja toimitsijakielto tai seuraa koskeva enintään 3360 euron suuruinen sakkorangaistus.