Itä-Länsi-tapahtuma tukee pesäpallon vahvaa asemaa Seinäjoella 2014

14.7.2013

Pesäpalloliiton johtokunta on myöntänyt ensi vuoden Itä-Länsi-tapahtuman järjestelyoikeudet Seinäjoen JymyJusseille. Pesäpallon miesten, naisten, A- ja B-poikien sekä B-tyttöjen arvo-ottelut pelataan Seinäjoella 18.-20.7.2014. Miesten juhlaottelu on vuorossa sunnuntaina. Itä ja Länsi ovat jo 80. kerran vastakkain, sillä 1932 käynnistynyt perinne on katkennut ainoastaan kolmesti sotavuosina.

Uusi huippupesäpallon erikoisseura JymyJussit on mukana ensimmäisellä kaudellaan Superpesiksessä. Itä-Länsi-tapahtuma onkin hyvä jatkumo vahvistamaan lajin asemaa Seinäjoella.

– Seinäjoki on profiloitunut kesätapahtumakaupunkina, joten valtakunnalliset urheilutapahtumat ovat meille erittäin tärkeitä. Yhteistyössä eri toimijoiden kanssa haluamme järjestää kaikkien aikojen Itä-Länsi-tapahtuman, Seinäjoen kaupunginhallituksen puheenjohtaja Kimmo Heinonen toteaa.

Maailman parhaat pesäpalloilijat sykähdyttävät vahvalla pesäpalloalueella. Edellisen kerran Itä-Länsi-tapahtuma järjestettiin Seinäjoella 2002.

– Seinäjoen seutu on erittäin vahvaa perinteistä pesäpalloaluetta, joten odotukset onnistuneen tapahtuman järjestämiselle ovat korkealla. Myös huippupesäpallo on seurafuusion jälkeen hyvässä myötätuulessa, mikä avaa erinomaisia mahdollisuuksia monipuolisen junioritoiminnan jatkeeksi, Juha Tikkanen Itä-Länsi-yhtymästä toteaa.

– Upeaa, että Seinäjoen kaupunki on sitoutunut tapahtuman järjestelyihin. Yhteistyössä kaupungin ja seuran kanssa Itä-Lännestä rakennetaan tulevanakin vuonna yksi Suomen mahtavimmista urheilutapahtumista, Tikkanen jatkaa.

Hyvinkään Itä-Länsi-tapahtuma päättyi sunnuntaina miesten otteluun, jota seurasi Pihkalan pesäpallostadionilla 5621 katsojaa.

Lisätietoja: Juha Tikkanen, p. 040 779 7795