Ikämiesten SM-turnaus oli hieno 80-vuotisjuhlatapahtuma

22.8.2013

Kesän parasta pesistä Kajaanissa, kun unohdetaan kesäkuussa liikuntapuistossa pelattu miesten superpesisottelu SoJy-Jyväväskylän Kiri.

Kahden päivän aikana kentällä tähtipelaajia enemmän kuin 10 vuoteen: Sami Joukainen Kouvola, Kari Hakkarainen, Jarmo Heikkinen ja Jani Komulainen SoJy, Petri Kemppainen Joensuu, Riku Lokka, Jukka Nevalainen, Sami Siira ja Jarkko Meriläinen KPK jne.

Seitsemässä Kajaanissa pelatussa ottelussa yhteensä lähes 800 katsojaa, parhaimmillaan KPK-SoJy-kohtaamisessa reilut 200. Ladypesisjoukkue teki kioskimyynnissä kesän ennätyksensä ja sai mukavasti lisärahoitusta syyskuun turnausmatkalleen Turkuun.

Ensimmäisen päivän otteluja seuraamassa Pesäpalloliiton toimitusjohtaja Arto Ojaniemi ja toisena päivänä SM-mitalien jakajana liiton puheenjohtaja Unto Väisänen.

Kajaanissa ja osin Sotkamossa 17.-18.8. pelattu yli 35-vuotiaiden ikämiesten eli kontioiden SM-turnaus oli hieno 80-vuotisjuhlatapahtuma. KPK teki oikean valinnan anoessaan tätä turnaus yhdeksi juhlavuotensa kohokohdaksi. Pesäpallo tuli Kajaanissa pitkästä aikaa loistavasti esille. Kun KPK hoiti myös järjestelyt yhteistyössä Kainuun Pesiksen kanssa hyvin, tuli vierasjoukkueilta meille kiitokset moitteitta läpiviedystä SM-tapahtumasta.

Kaiken kruunasi kotijoukkueen menestys. KPK sai viime vuoden Suomen mestaruuden jatkoksi SM-pronssia eli toisen mitalin peräkkäin. Onnittelut pelinjohtaja Harri Tegelbergille ja koko Riku Lokan kokoamalle joukkueelle! SM-mitali on KPK:n historian 12:s.

Seuraava 80-vuotisjuhlatapahtuma on liikuntapuistossa lauantaina 24.8. pelattava C16-tyttöjen piirijoukkueiden turnaus, missä Kainuun joukkue kohtaa Keski-Pohjanmaan ja Pohjois-Pohjanmaan. Ottelut alkavat kello 12, 14 ja 16.

Viralliset 80-vuotisjuhlat KPK järjestää sunnuntaina 3.11. Samalla pidetään pelikauden päättäjäiset. Kesän pelikausi päättyy syyskuussa perinteiseen tapaan perhepesispäivään.