Seuratiedote 9/13 - sopimukset ja pelaajasiirtojärjestelmä ym.

27.9.2013

PELAAJASIIRTO- JA FARMISOPIMUSJÄRJESTELMÄ, D-IKÄISET 4-LOMAKKEEN KÄYTÖN PIIRIIN

Pelaajasiirto- ja farmisopimusohjeistukset kaudelle 2014 on päivitetty pesisnettiin: http://www.pesis.fi/pesapalloliitto/materiaalisalkku/

Poimintoja muutoksista:

Pelaajasiirtojen edullisinta kirjaamismaksuaikaa on jatkettu tammikuun (31.1.2014) loppuun asti. Maakunta- ja nuorten sarjoissa on myös otettu käyttöön kirjaamismaksujen porrastus (1. korotus 1. helmikuuta). Kirjaamismaksut siirtokauden aikana löydät pelaajasiirtojärjestelmäkirjeestä. D-ikäisistä pelaajista voi jatkossa tehdä 4-lomakesiirtoja C-, B- tai A-nuoriin kilpailumääräyksien edellyttämillä rajoituksilla.

Farmisopimuksien verkkopalvelu avataan vkolla 40/13. Farmisopimukseen on lisätty kirjaamismaksu 200 €/sopimus.

Kilpailun johtoryhmä tutkii mahdollisuuksia ottaa aikuisten sarjoihin käyttöön nk. kaksoisedustusoikeusjärjestelmän (tietyin rajoituksin) ja pohdinnan alla on myös pelaaminen eri sarjatasolla -säännön kehittämistoimenpiteet. Näistä asioista tiedotetaan lokakuun aikana.

 

SEURASIIRTOJEN VERKKOPALVELU AVAUTUU 1.10.

Pelaajasiirtojen verkkopalvelu: http://www.pesis.fi/kilpailu/seurasiirrot/

Sähköisen seurasiirtojärjestelmän kehittämistoimenpiteet on aloitettu. Mahdollisista muutoksista tiedotetaan myöhemmin.

 

PELAAJA-, PELINJOHTAJA-, VALMENTAJA- JA OHJAAJASOPIMUKSET

Kauden 2014 sopimukset löydät materiaalisalkusta:
http://www.pesis.fi/pesapalloliitto/materiaalisalkku/

 

VEDONLYÖNTIKIELTO VAIN OMISTA OTTELUISTA

Kilpailumääräyksien § 4 on muutettu vedonlyöntiä koskevalta osalta. Kaudesta 2014 alkaen kielto koskee ainoastaan omia otteluita: ”Niiden seurojen, joiden pelejä on vedonlyönnin kohteina, joukkueen pelaajilta, joukkueen jäseniltä ja seurajohdolta sekä heidän edustajiltaan, samoin näillä sarjatasoilla toimivilta tuomareilta, kielletään vedonlyönti omista otteluista kokonaan.”

 

OLOSUHTEIDEN POIKKEUSLUVAT

Pesäpallon olosuhdevaatimukset vuosille 2012 - 2017:

http://www.pesis.fi/pesapalloliitto/materiaalisalkku/

Mahdolliset poikkeuslupa-anomukset vuodelle 2014 pyydetään toimittamaan 30.10.2013 mennessä osoitteeseen: mika.helminen@pesis.fi

 

KILPAILUSEMINAARI 24. MARRASKUUTA JYVÄSKYLÄSSÄ

Kauden päätöstilaisuuden yhteydessä 23. - 24.11. järjestetään kilpailuseminaari, jossa käsitellään kilpailutoiminnan tulevaisuutta, mm. sarjajärjestelmäperiaatteiden (2015 - 2017), pelisääntöjen ja edustuskelpoisuusmääräyksien osalta. Tilaisuus järjestetään sunnuntaina 24.11. Ohjelmasta ja ilmoittautumisohjeista tiedotetaan myöhemmin.
 

T. Helena

Helena Koukkari
koulutus- ja kilpailusihteeri
Suomen Pesäpalloliitto ry
helena.koukkari@pesis.fi
puh. 040 7766 884