Pesäpallon Itä-Länsi otti räjähtävän lähdön Seinäjoella

20.1.2014

Pesäpallo elää Seinäjoen seudulla vahvaa kukoistuskautta lisääntyneestä kilpailusta huolimatta. Lapuan Virkiä on voittanut kolme peräkkäistä naisten mestaruutta, fuusioseura Seinäjoen JymyJussit lähtee nimekkäällä ryhmällä alkavaan superpesiskauteen, junioritoiminnassa saavutetaan menestystä ja tulevan kesän Itä-Lännestä ollaan rakentamassa todellista kansallispelimme spektaakkelia.

Kaupunginhallituksen puheenjohtaja Kimmo Heinonen lupaili jo kesällä ”kaikkien aikojen Itä-Länsi-tapahtumaa” Seinäjoelle. Suuret puheet eivät ole tuulesta temmattuja.

 

– Ennakkovalmistelut ovat sujuneet poikkeuksellisen myönteisissä merkeissä JymyJussien ja Seinäjoen kaupungin kanssa. Tavoitteena on rakentaa vuosituhannen Itä-Länsi-tapahtuma, mikä tarkoittaa laadukkaiden järjestelyiden lisäksi uusia katsojaennätyksiä ja onnistunutta kumppanimyyntiä, Juha Tikkanen Pesäpalloliitosta toteaa.

 

– JymyJussit on onnistunut osaltaan yhteistyökumppanimyynnissä vallan mainiosti. Pääyhteistyökumppanipaketit on jo lähes loppuunmyyty, Tikkanen kiittelee.

 

Tapahtumat täyttävät Seinäjoen kesän

 

Edellisen kerran pesäpallon Itä-Länsi-karavaani pysähtyi Seinäjoella 2002. 12 vuoden tauon jälkeen Heinonen toivottaa erityisen tyytyväisenä ison urheilutapahtuman tervetulleeksi kaupunkiin, jonka kesä on täynnä vilinää ja vilskettä.

 

– Meillä on tapahtumarikas kesä tulossa alkaen TUL:n liittojuhlista – on Provinssirockia, Tangomarkkinoita, Vauhtiajoja ja uskonnollisia juhlia. Olemme todella iloisia, että saimme joukkoon pesäpallon Itä-Lännen edustamaan urheilupuolta. Suuret valtakunnalliset tapahtumat on linjattu ihan kaupungin strategiassa, niitä tänne halutaan, Heinonen sanoo.

 

– Pohjanmaa on perinteistä pesäpalloaluetta. Odotamme kunnon pesishuumaa ja paljon yleisöä. Kaupunki on positiivisin mielin ja suurin tavoittein mukana tapahtumassa, Heinonen jatkaa.

 

Nuorten superlahjakkuuksien näytönpaikka

 

Itä-Länsi-viikonlopun huipennuksena pelataan miesten 80. Itä-Länsi-juhlaottelu sunnuntaina 20.7. Tuolloin lehterit ovat joka tapauksessa täynnä, joten parhaille paikoille kärkkyvien on syytä olla hereillä heti lipunmyynnin alkaessa 1. maaliskuuta.

 

Itä-Länsi-viikonloppu alkaa kuitenkin jo perjantaina. JymyJussien hallituksen jäsen Ossi Viljanen odottaa erityisen paljon nuorten ja naisten tähdistöotteluilta. Tulevilla huippulahjakkuuksilla on mahdollisuus käyttää näytönpaikkansa ja esittää parasta osaamistaan.

 

– Pesäpallo on aina ollut suosittua urheilua Pohjanmaalla, joten täällä on otollinen maaperä antaa nuorten ja naisten otteluille niiden ansaitsema arvo. Näen tässä mahdollisuuden, joka pitää käyttää hyväksi. Itä-Länsi ei ole vain yksi ottelu, vaan koko viikonloppu täynnä maailman parasta urheiluviihdettä, Viljanen huomauttaa.

 

Tapahtuma-alue palvelee yleisöä alusta loppuun saakka.

 

– Rakennamme Ilkka-areenan katsomon taakse tapahtumatorin, jossa yleisö voi viettää aikaa otteluiden välillä ja tutustua yhteistyökumppaneiden esittelypisteisiin. Tälle alueelle pääsee myös ilman pääsylippua. Kuka tahansa voi siis päästä osalliseksi Itä-Länsi-tunnelmasta, vaikka ei katsomoon asti haluaisikaan tulla, Viljanen päättää.

 

Pesäpallon Itä-Länsi-tapahtuma järjestetään Seinäjoella 18.-20.7.2014. Lisätietoa www.italansi.fi.

 

Juha Tikkanen, Pesäpalloliitto, 040 779 7795

Ossi Viljanen, JymyJussit, 050 343 3888

Kimmo Heinonen, Seinäjoen kaupunginhallituksen puheenjohtaja, 040 575 7570