Kainuun Pesis 20 vuotta

28.3.2014

Kainuun Pesiksen perustamisesta tulee lauantaina 29.3. kuluneeksi 20 vuotta. Viralliset vuosijuhlat järjestetään syksyllä syysparlamentin ja palkintojen jaon yhteydessä.

Kainuun Pesis ry:n perustaminen tuli tarpeelliseksi, kun SVUL:n Kainuun piiri oli lopettamassa toimintansa ja sen mukana piirin pesäpallojaosto siirtyisi historiaan. Jaoston toiminta oli hiipunut jo edellisenä vuonna puheenjohtajan puuttumisen vuoksi ja "koeavioliitto" Pohjois-Suomen Pesiksen kanssa ei tuonut mitään oleellisesti uutta, päinvastoin monia hankaluuksia mm. hallinnon ja kilpailutoiminnan hoidossa pitkien etäisyyksien vuoksi.

Pohjatyön Kainuun Pesiksen perustamiselle tekivät SVUL:n Kainuun piirin toiminnanjohtaja Erkki Hulkkonen, SuperJymyn toimitusjohtaja Juha Tanskanen ja Veli-Pekka Kilpeläinen, josta tuli Pesis ry:n ensimmäinen puheenjohtaja.

Kilpeläisen jälkeen puheenjohtajana ovat toimineet Sami Leinonen, Aki-Pekka Rissanen ja Jorma Säkkinen. Nyt juhlavuonna yhdistystä johtaa sotkamolainen Mirja-Maija Hakolampi.

Kainuun Pesikseen kuuluu tällä hetkellä seitsemän kainuulaisseuraa: Kajaanin Pallokerho, Kuhmon Kiva-Pesis, Paltamon Urheilijat, Sotkamon Jymy-Pesis, Spartak Kajaani, Suomussalmen Rasti ja Vuokatin Veto.

Kainuun Pesis vastaa alueensa koulutus-, kilpailu- ja pesiskoulutoiminnasta yhteistyössä seurojen kanssa. Yhdistys on järjestänyt tänä vuonna jo nuorten ohjaajien koulutustilaisuuden, ja lauantaina ovat alueen C-tason tuomarit omassa koulutustilaisuudessaan Kajaanissa. Lähipäivinä pyörähtää käyntiin myös D-tason tuomarikoulutus kattaen kaikki toimivat seurat. Suunnitelmissa on myös laaja koulukierros pesiskoulujen markkinoimiseksi yhteistyössä SuperJymyn ja Vuokatin superpesispelaajien kanssa.

Kainuun Pesiksen vuoden 2014 johtokunta: puheenjohtaja Mirja-Maija Hakolampi Jymy-Pesis, varapuheenjohtaja Jorma Säkkinen KPK, sihteeri Kaisa Schroderus Jymy-Pesis, kilpailupäällikkö ja tuomarikouluttaja Juuso Hyvönen Jymy-Pesis, nuorisotuomarikouluttaja Arttu Jurvakainen Jymy-Pesis, nais- ja tyttötoiminta Marko Haverinen Vuokatti ja pesiskoulutoiminta Erkki Oikarinen Kiva-Pesis. Kainuun harrastepesispäällikköinä toimivat Arto Moilanen (äijäpesis) KPK ja Tuija Järvelä (ladypesis) KPK.