Itä-Lännen parhaille rahapalkinnot: ”nostaa hyvien suoritusten arvoa”

24.6.2014

Pesäpallon Itä-Länsi-tähdistöotteluista odotetaan kaikkien aikojen arvo-ottelutapahtumaa Seinäjoelle 18.-20.7. Huumaa nostattavat omalta osaltaan rahapalkinnot, joita jaetaan miesten ja naisten otteluissa sekä kentän parhaalle että molempien joukkueiden ykkös- ja kakkospalkituille.

Pesäpallon Itä-Lännet ovat Suomen suosituimpia tähdistöotteluita. Kansainvälisestikin mitaten niiden erikoisuus on kova kilpailullinen taso, joka on säilynyt vuodesta toiseen. Seinäjoen tapahtuman huipentava miesten Itä-Länsi on järjestyksessään jo 80. juhlaottelu.

 

– Rahapalkinnot ovat tervetullut ajatus, selkeä konkreettinen palkinto parhaille. Uskoisin, että pelaajat ovat niistä mielissään, vaikka ei kukaan palkintojen takia arvo-otteluita pelaakaan. Valinta Itä-Länteen on aina suuri kunnianosoitus pelaajalle, Lännen miesten pelinjohtaja Sami-Petteri Kivimäki Seinäjoen JymyJusseista toteaa.

 

– Odotan hyvätasoista ottelua. Useimmilla joukkueilla on edellinen peli tiistaina, joten pelaajat ovat ”fressimpiä” valmistautumaan Itä-Länteen. Palkintoraadille parhaiden valinta on aina haaste. Toivottavasti he osaavat arvioida kokonaisuutta ja huomioivat myös ulkopelin, Kivimäki huomauttaa.

 

Lauantainen naisten Itä-Länsi-ottelu on perinteisesti yksi vuoden suosituimmista naisten urheilutapahtumista Suomessa. Pesäpalloliike haluaa korostaa tasa-arvoa ja naisurheilun arvostusta vastaavilla palkinnoilla kuin miestenkin ottelussa.

 

– Palkinnot nostavat hyvien suoritusten arvoa ja halua näyttää. Uskon, että pelaajat ottavat mielellään tällaisen uudistuksen vastaan, Idän naisten pelinjohtaja Jussi ”Nalle” Viljanen Jyväskylän Kirittäristä sanoo.

 

Pesäpallon ”maaotteluksikin” tituleerattu Itä-Länsi on innostanut aina huippuluokan taidonnäytteisiin. Kun parhaista parhaat ovat kentällä, onnistumiseen vaaditaan joka tilanteessa laadukas suoritus.

 

– Itä-Länsi on kansallispelin jokavuotinen huipputapahtuma ja pelaajat sen pääosan esittäjiä. Haluamme lisätä naisten ja miesten otteluiden arvoa parhaiden pelaajien rahapalkinnoilla. Kentän parhaat saavat 500 euroa ja muutkin palkitut rahapalkintoja, Juha Tikkanen Pesäpalloliitosta kertoo.

 

– Pelaajat ovat aina suhtautuneet arvo-otteluihin suurella arvostuksella. Toivottavasti palkinnot tuovat vielä lisää sykettä ja tsemppiä peleihin, Tikkanen jatkaa.

 

Pesäpallon Itä-Lännet pelataan Seinäjoella 18.-20.7. Naisten arvo-ottelu on ohjelmassa lauantaina klo 16 ja miesten 80. juhlaottelu sunnuntaina klo 16.