Palkitut 2013

Kainuun Pesis palkitsi Essi Kyllin ja Antti Hartikaisen

Kainuun Pesiksen syysparlamentti ja sääntömääräinen syyskokous pidettiin sunnuntaina 10.11. 2013 Vuokatinrinteiden Pirtti-ravintolassa. Edustettuina oli neljä seuraa: Kajaanin Pallokerho, Kuhmon Kiva-Pesis, Sotkamon Jymy-Pesis ja Vuokatin Veto. Pesäpalloliiton edustajana molemmissa tilaisuuksissa oli puheenjohtaja Unto Väisänen.

Syysparlamentissa palkittiin Kainuun parhaat pesäpalloilijat, tuomarit, vetäjät ja seurat. Parhaana miespelaajana palkittiin SuperJymyn Antti Hartikainen ja parhaana naispelaajana Vuokatin Veton Essi Kylli, molemmat viime kesän Itä-Länsi-pelaajia. Paras poikapelaaja oli Jymyn Niko Korhonen ja tyttöpelaaja Vuokatin Reeta Liuski. Vuoden vetäjä oli SuperJymyn pelaaja-valmentaja ja Jymyn A-poikien SM-kultajoukkueen pelinjohtaja Mikko Korhonen ja tuomari Arttu Jurvakainen Sotkamo.

Vuoden 2013 lipunkantajapalkinnon sai Vuokatin Vedon toiminnanjohtaja Marko Haverinen nais- ja tyttöpesiksen nostamisesta maan korkeimmalle sarjatasolle ja toiminnan merkittävästä laajentamisesta. Eli nais- ja tyttöpesiksenkin lippu on nyt korkealla Kainuussa!

Parlamentissa keskusteltiin vilkkaasti mm. Kainuun Pesiksen hiipuneista joukkue- ja harrastajamääristä ja keinoista, millä uusia harrastajia ja seuroja saataisiin piirin toimintaan mukaan. Yhtenä hyvänä keinona nähtiin seurajohdon koulutuksen aloittaminen, jotta tieto-taito viedä toimintaa eteenpäin kasvaa.

Virallisessa syyskokouksessa valittin Kainuun Pesiksen johtokuntaan uusia jäseniä erovuorossa olleiden tilalle. Johtokunnan uudeksi puheenjohtajaksi valittiin Mirja-Maija Hakolampi Jymy-Pesiksestä ja johtokuntaan edelleen Marko Haverinen Vuokatti ja uutena Arttu Jurvakainen Kainuun pesistiomarit. Puheenjohtajan tehtävistä sivuun jäänyt Jorma Säkkinen KPK jatkaa vuoden johtokunnassa. Samoin johtokunnassa ovat edelleen Juuso Hyvönen Jymy-Pesis, Kaisa Schroderus Jymy-Pesis ja Erkki Oikarinen Kiva-Pesis. Johtokuntaa täydennetään vielä yhdellä, harrastepesistoiminnan edustajalla.

Kainuun Pesiksen perustamisesta tulee maaliskuussa kuluneeksi 20 vuotta. Juhlavuoden päätapahtumat ovat seurajohdon koulutustilaisuus ja nais- ja tyttöpesispäivä tammi-helmikuussa, nuorten training camp-leirit, kesän 5-6 pesiskouluturnausta sekä tuomarien SM-turnauksen anominen syksyksi Kainuuseen. Syysparlamentti ja syyskokous 2014 järjestetään marraskuussa yhdistyksen 20-vuotisjuhlan merkeissä.

Syysparlamentissa palkitut:

Naispelaaja:                     Essi Kylli Vuokatti
Miespelaaja:                     Antti Hartikainen SuperJymy
Tyttöpelaaja:                     Reeta Liuski Vuokatti
Poikapelaaja:                   Niko Korhonen SuperJymy
Vuoden lady:                     Ulla Kokkonen Kajaanin Pallokerho
Ikämiespelaaja:               Jarmo Heikkinen KMV/SoJy
Vuoden vetäjä:                 Mikko Korhonen Jymy A-pojat
Vuoden tuomari:              Arttu Jurvakainen Soltkamo
Poikatuomari:                   Topi Lavikainen Sotkamo
Tyttötuomari:                     Saila Berg Kajaani
Seuratyöntekijä:               Päivi Töyrylä Kiva-Pesis